Curriculum vitae

Henkilötiedot

Jarmo Aarne Lahti, s. 31.1.1953

Yhteystiedot

 • +358 50 500 2796
  (Lähetä teksti- tai muu viesti ensin
  jos soitat tuntemattomasta numerosta...)
 • Postitusosoite | Mailing address

 • Jarmo Lahti
 • Neitojenranta 1 A 20
 • 00810 Helsinki

Nykytila ja tavoite

Teknillisestä korkeakoulusta diplomi-insinööriksi 1978 valmistumiseni jälkeen olen hankkinut vankan työkokemuksen ict-tekniikkaa ja sen soveltamista niin ammattilaisille kuin suurellekin yleisölle uutisoivan ja taustoittavan printti- ja Internet-median erilaisissa tehtävissä: toimittajana, toimituspäällikkönä, päätoimittajana sekä tietotekniikan kehityspäällikkönä. Olen työskennellyt niin Suomen johtavien kustannusyhtiöiden palveluksessa kuin myös yksinyrittäjänä. Tämä kenttä on minulle tuttu ja innostava sekä tuotanto- että myös kuluttajapäästä katsottuna.

Varsinaisten työtehtävien ohessa ja vapaa-ajalla olen jo 1980-luvulta lähtien ollut sekä työhön että harrastuksiin liittyen aktiivinen keskustelija ja toimija erilaisissa virtuaaliympäristöissä: ns. bbs-järjestelmissä (myös operaattorina), teleoperaattoreiden ensimmäisten "verkkopalveluiden" (TeleSammon ja Elisan) keskustelupalveluissa (JutTele ja Elisa), news- ja sähköpostilistakeskusteluissa, ensimmäisissä suomalaisissa webyhteisöissä (Jaiku ja Qaiku) ja myös uudemmissa maailmanlaajuisissa some-palveluissa (lähinnä Twitter, Facebook ja LinkedIn).

Toimin myös suhteellisen aktiivisesti erilaisissa yhdistyksissä. 2013-2015 olin Tieto- ja viestintätekniikan ammattilaiset ry TIVIAn suurimman jäsenyhdistyksen MiitIT ry:n (ent. Helsingin Tietojenkäsittely-yhdistys Hetky ry) johtokunnassa ja parhaillaan (2017) sen kahden verkoston ("sig") johtoryhmässä: Yrittäjyys-verkosto ja SeniorIT. Rivijäsenenä olen mukana sitten vaikka missä:-).

2009 lähtien olen yhä enemmän innostunut teknisten aiheiden audiovisuaalisesta esittämisestä lähinnä videoina. Harrastuksesta alkanutta innostusta olen ruokkinut koulutuksella sekä tuotteistanut myös videosuoratoistopalveluiksi.

Kertynyttä osaamistani ja kokemustani tarjoan käyttöön oman yritykseni Infocrea Oy:n palveluina.

Työkokemus

Infocrea Oy 1.9.2009-

Freelance-toimittaja/tuottaja
Osa-aikaista monimediatuottajan opiskelua 9/2009-5/2010 sekä teksti- ja videojuttujen freelance-toimittajuutta. Tapahtumien videointeja ja ns. livestreamauksia.

Sanoma Media Finland Oy (ent. Taloussanomat Oy) 28.2.2000 - 31.8.2009

Toimittaja IT-viikko-lehdessä ja itviikko.fi- ja digitoday.fi -nettijulkaisuissa
Ict- ja mediatekniikan seuraaminen ja sitä uutisoivien ja taustoittavien uutisten ja artikkeleiden ideointi ja toteutus. (1.4.2004 saakka työnantaja oli silloisen SanomaWSOY-konsernin toinen tytäryhtiö Sanoma Magazines Finland Oy, jolta ITviikko-liiketoiminta siirrrettiin Taloussanomat Oy:hyn.)

Infocrea Oy 16.9.1996 - 27.2.2000

Freelance-toimittaja
Artikkeleiden ideointia ja toteutusta asiakkaina mm. Kauppalehti, Taloussanomat, Tietoverkko, Tietokone, MikroPC, Internet, Sihteeri&Assistentti ja Kaupan Maailma.

Helsingin Puhelin Oy (nyk. Elisa Oyj), 1.6.1995 - 15.9.1996

Internet-toimittaja
Web-sisältöjen ideointia ja toteutusta.

Infocrea Oy 1.2.1993 - 31.5.1995

Lehtikustannusyrittäjä
InfoLinja-lehden ja sen vuorovaikutteisten nettipalvelujen toteuttaminen ja kehittäminen. Avaimet käteen -lehtipalvelut Suomen Sun-käyttäjien yhdistys ry:lle sekä Suomen Judoliitolle.

Alma Talent (ent. Oy Talentum Ab (ent. Insinöörilehdet Oy)) 1.8.1983 - 31.1.1993

Toimituspäällikkö, päätoimittaja, tietotekniikan kehityspäällikkö
Toimituspäällikkönä perustamassa Mikro (nyk. MikroPC) -lehteä, toimituspäällikkönä Insinööriuutiset (nyk. Tekniikka&Talous) -lehdessä, päätoimittajana I.D.E.A.-lehdessä ja konseptin uudistamisen jälkeen Uusi Elektroniikka -lehdessä sekä yhtiön toimitusjärjestelmien tietotekniikan kehityspäällikkönä.

Finntrepo Oy - Finnish Treated Poles Manufacturers Ltd 1.1.1982 - 31.0.1983

Markkinoinnin tekninen tuki
Teknistä tukea kyllästettyjen puupylväiden kansainväliseen markkinointiin ja myyntiin pääasiassa Lähi-Idän markkinoille, mm. lujuuslaskentaohjelmia ohjelmoitaville laskimille ja markkinoiden ensimmäiseen kannettavaan tietokoneeseen, Osborne I:een. Mainoselokuvan "Impregnated Wooden Poles - High Technology of Nature" -tuottaminen.

Alma Talent (ent. Oy Talentum Ab (ent. Insinöörilehdet Oy)) 20.8.1979 - 31.12.1981

Toimittaja
Juttujen ideointia ja toteutusta Insinööriuutiset (nyk. Tekniikka&Talous) -lehteen.

Teknillinen korkeakoulu 1970-luvun loppupuolella

useaan otteeseen tuntiassistenttina
sähköosaston sähkölaitokset- ja sähkömekaniikka –kurssseilla.

Neste Oy, Imatran Voima Oy, Newfoundland & Labrador Hydro 1970-luvulla

kesäharjoittelijana
mm. Nesteen Porvoon jalostamolla, Imatran Voiman pääkonttorissa ja N&LH:n Newfoundlandin vesivoimalassa.

Ammatillinen ja työhön liittyvä koulutus

Teknillinen korkeakoulu 1971-1978. Diplomi-insinööri sähköteknilliseltä osastolta. Tekniikka-alueen journalistina olen ammattivuosien aikana osallistunut satoihin ellen tuhansiin uusinta teknologiaa ja sen soveltamista käsitteleviin seminaareihin ja näyttelyihin niin kotimaassa kuin ulkomaillakin ja lukenut tuhansia mitä erilaisimpia teknologia- ja markkinatietoraportteja. Syksyllä 2009 – keväällä 2010 täydennän sisällöntuotantoosaamistani Diges ry:n ja Adultan Novamedia360 -monimediatuottajakoulutuksessa.

Ammattitaitoa kehittävää antia olen etsinyt myös jäsenyyksillä sellaisissa yhdistyksissä kuin muun muassa TIVIA (ent. Tietotekniikan Liitto) (alayhdistyksinä ainakin MiitIT ry (ent. Helsingin Tietojenkäsittely-yhdistys) (johtokunnassa 2013-2015), Suomen Internet-yhdistys ja systeemityöyhdistys Sytyke), Innovaatiojournalismin Seura FInJo ja Tekniikan Journalistit PressTek ry.

Kielitaito

 • Suomi äidinkieli
 • Englanti hyvä
 • Saksa välttävä
 • Ruotsi välttävä

Harrastukset

Judo 1.dan musta vyö. Opiskeluaikana alkanut judoharrastus on tuonut kokemusta treenaamisesta, kilpailemisesta, valmentamisesta sekä seura-, alue- ja liittotason toiminnasta. Ja nivelien kestokyvystä...

Lukeminen erityisen mielenkiinnon aiheina mm. kosmologia sekä aivotoiminta ja tietoisuus.

Aktiivijudon jälkeen - tällä vuosituhannella - kuntoilu lähinnä kävelyn, pyöräilyn ja kahvakuulan muodossa johtoajatuksena terve sielu terveessä ruumiissa.

Harrastusrintamalla olen ollut jäsen muun muassa Suomen Valmentajat ry:ssä ja Liikuntatieteellisessä Seurassa.

Suosittelijat

Ammattilaisten LinkedIn-verkko/verkottumispalvelussa minua suosittelevat mm. omilla alueillaan arvostetut asiantuntijat Kari Hintikka, Jukka Nortio ja Petri Väyrynen:  jarmolahti

Päivitetty: 12.8.2017