Pilvigrafiikkaa PINGstudiossa

2019-01-27T12:07:26+02:00

Striimivaari® pisti loppiaisen aikoihin ensikäpistelemänsä LiveU Solo Cloud Graphicsin ensimmäisen kerran tuotantoon viime viikolla eli 23.1. “Kasvun työkalut 2019” -PINGstudion striimissä:

(Jos haluat katsoa tallenteita striimi/tallennesivulla, klikkaa oikean alakulman “Livestream”ia; muut klikit toimivat yo. upotuksen (embed) sisällä.)

LiveU Solo tuli Striimivaari®:n studioreppuun (tai oikeammin nettiyhteyssalkkuun) mukaan viime vuonna varmistamaan striimausyhteyksiä: se osaa yhdistää neljä eri yhteyttä: yhden kiinteän (ethernet) ja yhden langattoman (wifi tai wlan) nettiyhteyden sekä kaksi usb-modemiyhteyttä (3 tai 4G) niin, että yhden tai välttämättä muutamankaan yhteyden heikkeneminen tai katkeaminen ei katkaise striimiä.

Jos 3G/4G -modeemeja käyttää reitittimen kautta, LiveU Sololla voi hoitaa striimin myös paikasta, mikä ei tarjoa minkäänlaista omaa nettiyhteyttä, kunhan edes jonkun operaattorin 3/4G-yhteys paikassa on riittävä. Muutamasta puhumattakaan.

Esimerkiksi PINGstudiossa käytettiin kahta 4G-yhteyttä perusmokkuloita nopeammilla usb-modeemeilla ja kolmatta kiinteän yhteyden kautta reitittimellä. Olisi ollut mahdollista käyttää myös Sofia-tilojen wifi-yhteyttä, mutta kun paikalla oli noin sata vaikuttajamarkkinointihörhöä (termiä käytetty positiivissa mielessä:-), niin #striimivaari®:n luotto siihen striimiä ajatellen ei ollut kovin korkealla.

Ensitestin (blogauksen ensimmäinen linkki) mukaan LiveU Solo -pilvigrafiikkaa kontrolloi ihan luotettavasti myös kännykällä, ainakin Samsung Galaxy S8:lla. PINGstudion ensituotannossa #Striimivaari®lla oli kuitenkin “varmuuden vuoksi” käytössä Macbook Pro.

Sellainen backstage-inside-tieto vielä yo. striimistä, että se ohjattiin LiveU:n portaalista Livestream.com-sivulle, joka puolestaan oli määritetty “simulcastautumaanPing Helsingin YouTube Live -eventiin. Ilmeisesti siitä oli #Striimivaari®:lle tiedoksi kuitenkin joko annettu väärä streamausnimi/suoratoistotunnus/stream key tai ehkä striimiä ei käynnistetty myös Youtuben puolella: “If you’re using a scheduled event, remember to start the event on YouTube too.”

Kommentit