Ustream & IBM Cloud Video

2017-01-19T22:21:35+02:00

Livestreamin lisäksi Infocrea Oy on käyttänyt Ustream.tv:tä striimausalustana etenkin silloin, kun striimi on kaivannut esimerkiksi salasanan antamaa suojaa “suurelta yleisöltä”.

Infocrean asiakastoteutuksista valtaosa on tähän mennessä tuotettu Livestreamin alustalla mm. siksi, että sitä käyttäen on ollut helpompaa ja nopeampaa varsinaisen striimauksen jälkeen rakentaa striimin palvelintallenteista tapahtuman (tyypillisesti seminaarin) “digitaalinen kopio”.

Molemmat palvelut ovat suuria amerikkalaisia livestriimauspalveluja, ja viime vuonna tapahtuneen yrityskaupan jälkeen Ustream suureni lisää siten, että siitä tuli yritysoston myötä osa IBM:ää, sen hiljattain perustetun IBM Cloud Video -yksikön yksi tärkeä tukipylväs.

IBM:n kaltaisen mammutin rinnalla molemmat striimaus”jätit” toki ovat/olivat hyttysiä.

Viikko sitten IBM/Ustream julkaisi blogauksen, jossa avataan Ustreamin ja IBM Cloud Video -yksikön suhdetta.

Sen summaryssä todetaan, että Ustream ainakin toistaiseksi säilyy samantyyppisenä itsepalvelualustana, jollaisena Infocreakin on sitä käyttänyt (asiakkaidensa palvelemiseen:-) kun taas IBM Cloud Video suuntaa “robusteihin” suuryrityksille suunnattuihin palveluihin “while tapping into the unique, cognitive capabilities of IBM.

Vaikka tosiaan Ustream onkin ollut varsin vähässä käytössä Infocrean striimauksissa, se pysyy kyllä sortimentisssa, seurannassa ja sen kanssa tulee varmasti jatkossa entistä enemmän myös ainakin leikityksi. Pitäähän tässä pysyä kehityksen kelkassa; ties koska syvä tekoäly vaikkapa Watsonin muodossa alkaa valua Ustreaminkin puolelle:-)

Jos haluat kokeilla Ustreamilla toteutettua tapahtumasi “digitalisointia”, niin ota yhteyttä. (Ja toki myös, jos haluat digitalisoida Livestreamia käyttäen.)

Kommentit