Kokeiluja 360-videolla

2016-08-05T15:25:53+03:00

Edellisessä blogauksessa tuli kokeilluksi 360-valokuvien upotusta tälle blogialustalle. Nyt on vuorossa 360-video, kamerana ja julkaisutyökaluna edelleen Samsung Gear 360 ja Samsung Galaxy S7 -älykännykkä.

Ihan ensimmäiseksi on kyllä todettava, että kovin laadukasta videotarkkuutta en näissä ensimmäisissä testeissä ole löytänyt.

Kamera asetettuna maksimiresoluutioonsa (3840 * 1920) ja käyttämällä siirroissa alkuperäistä videota (eikä pakattua), pääsin päivänvalossa Facebookissa tälläiseen tulokseen, ja YouTubessa tällaiseen.

Mutta kokeillaanpa miten upotukset toimivat. Facebookissa ei tänne tehty still-kuvan upotus tuonut mukanaan 360-toiminnallisuutta (vrt. se edellinen blogaus), miten lie käy videon kanssa:

Ja härreguud: sehän tuntuu toimivan!

Kokeillaanpa seuraavaksi YouTube-upotuksen 360-siirtyvyys (käytän YouTuben antamaa upotuskoodia sellaisenaan, enkä Pypen “koodia”, jolla se olisi tällä alustalla myös responsiivinen):

Ja sekin toimii!

Sellainen huomio ylläolevia upotuksia katsellen, että Facebook-upotus kertoo kyseessä olevan 360-kuvan, YouTube-upotus ei anna siitä mitään vihjettä eli YouTubessa vasemmassa yläkulmassa näkyvä symboli ei siirry upotuskuvaan.

No eipä tässä vaiheessa muuta kuin että kiva juttu jo näinkin. Etenkin jos vielä tuon videon tarkkuuden saa ns. siedettäväksi.

Edit 6.8.2016: Kokeillaanpa vielä se Pypen koodikin, kun ei YouTuben upotuskoodi sellaisenaan siirrä 360-ominaisuutta, kun blogausta katselee kännykällä (SGS7 + Chrome):

Ja näyttää toimivan Macbook Pro + Chromella. Kommenteissa kerron, miten kävi SGS7 + Chromella.

Kommentit