Kokeiluja 360-kuvalla

2016-08-03T16:57:10+03:00

Tulipa ostetuksi Verkkokauppa.comista Samsung Galaxy Gear 360 -kamera, jolla siis voi kuvata “yhtä aikaa joka suuntaan” niin valokuvia kuin videotakin. Olen nyt ehtinyt testata niin 360-valokuvien kuin -videonkin julkaisemisen Facebookissa, ja toimiihan tuo, kun ohjaus- ja jakovälineenä on Samsung Galaxy S7. Tämän blogauksen tarkoitus on testata, toimivatko Facebookin 360-valokuvien upotukset tällä blogialustalla.

Facebook-360-kuvan upotus:

Ja kuten huomataan: upotuksessa 360-ominaisuus ei toimi.

Kuvapalvelu Flickriin 360-moodisen kuvan voi uploadata sellaisenaan, ja Flickr näyttää sen 360-moodissa.

Lisäksi Flickr tarjoaa upotuskoodin; kokeillaanpa:

SAM_100_0010

Ja kyllä, toimii osittain eli kuvaa voi blogauksen sisällä käännellä. Mutta ei hiiren rullalla zoomailla, kuten ei Flickrissäkään kuvaa katsellessa. Mikä puolestaan onnistuu 360-kuvaa Facebookin sisällä katsellessa.

Tässä vielä linkki Gear 360 -unboxaus-facebookkaukseen, jonka kommenteista löytyy mm. Pasi Örnin löytämä ehkä toimivakin Googlen tarjoama upotuskoodi; Pasin kokeilu ainakin vielä tätä kirjoitettaessa löytyy täältä.

Edit 5.8.2016: Pasi kommentoi LinkedInissä, että ei saanutkaan Googlen upotusta toimimaan; esimerkkiupotuksensa hoituikin WordPress-pluginilla.

Kommentit