Facebook- ja muutakin livestriimiä

2016-06-04T19:20:45+03:00

Alkoi lopultakin näkyä minullekin Facebookissa mahdollisuus “livettää” eli livestriimata eli lähettää apsilla suoraa videolähetystä tässä muutama päivä sitten.

Tosin vaihdettuani viikko, pari sitten Samsung Galaxy S5 -kännykästä S7:ään olin ihan vahingossa huomannut, että sen mukana tuli apsi, jolla pystyy livettämään YouTubeen ja tämän livetyksen erittäin helposti jakamaan Facebookiin - eli käytännössä livettämään Facebookiin(kin).

Ehdin loppuviikosta hankkia kännykkävideointien ja -striimausten äänenlaadun parantamiseeen Verkkokauppa.comista pari laitetta eli Roden Videomic Me -kännykkämikrofonin sekä IK Multimedian iRig Pre -kännykkäetuasteen, jonka avulla kännykkään voi tuoda audiota mistä mikrofonista tai mikseristä vain.

Perjantai-iltana ja lauantaiaamuna tuli sitten hieman striimatuksi kännykällä Facebookiin sekä suoraan että YouTuben kautta. Ja myös Livestream-apsilla Livestreamiin, jonka senkin sai ja saa näkymään livenä myös Facebookissa.

Muutamia huomioita noista kokeiluista on ehkä kootuimmin alle upotetussa Facebook-avauksessa ja sen kommenteissa (kannattaa klikata oikean ylänurkan f-kirjainta eli mennä Facebookiin):

Testien lopuksi striimasin sitten samasta parvekemaisemasta pätkän myös Canon XA25:llä eli oikealla videokameralla:

LinkedIn-blogaukseni parisen kuukautta sitten on vielä aika validia asiaa:-). Ja kunnon laitteilla oikealle livestriimialustalle toteuteun striimin saa näkymään suorana myös Facebookissa.

Kommentit