Striimi ja sen tallenne omalla nettisivulla

2016-02-13T14:08:26+02:00

Kunnolliset striimialustat tarjoavat mahdollisuuden ns. upottaa (embed) striimin vaikka striimattavan tapahtuman omalle nettisivulle.

Käyttämistäni striimausalustoista mm. Livestream.com tarjoaa valmiin kevyesti räätälöitävissä olevan upotus”koodin” kunkin tapahtuman otsikko”blanssin” alareunasta löytyvän “embed”-painikkeen takaa.

Esimerkiksi 4.2.2016 Scandic Park Helsingissä pidetyn “Menestyvät järjestöt” -tilaisuuden striimitallennesivu on ko. painikkeen ylimmällä “Player”-valinnalla säädettävissä ja esikatseltavissa ja sopivaksi havaittu koodi on copypastettavissa halutulle sivulle.

Jos ko. koodi olisi viety ennen tapahtumaa sinne halutulle sivulle, olisi upotuksessa alkanut pyörimään elävä kuva Scandicista striimin alkaessa.

Tällaiselta tuon tallennesivun upotus näyttää tähän blogaukseen tuotuna:

Ja tällaiselta näyttää vasta tulossa olevan (16.2.2016 klo 12-13) tapahtuman upotus:

Ylläoleva upotus (ja myös tapahtuman omalla sivulla oleva) heräävät eloon siis 16.2.2016 klo 12 maissa noin tunniksi, ja muuttuvat sitten “käsin koskematta” tallennesivun videovalikkoupotuksiksi.

(Tai no. Itse asiassa infocrea.fi on Jekyll-pohjainen sivusto ja mm. ns. responsiivinen eli nuo upotukset tässä yläpuolella on tehty hieman eri tavalla että ne mukautuisivat erilaisille päätelaitteille kuten kännyköille pienine näyttöineen.)

Kommentit