Striimauskirja-striimi nro 1 olikin 3 striimiä

2015-08-23T13:42:00+03:00

Kuten edellisessä blogauksessa kerrottiin, perjantaina 21.8.2015 lähes välittömästi Digi-ID -Bisnestreffien jälkeen niiden striimaaja Kurt Linderoos kertoi kokemuksiaan mobiilistriimauksesta Striimauskirja-striimissä, jonka noin 40-minuuttinen tallenne on tässä alla:

“Kurre”, joka sosiaalisesta mediasta löytyy parhaiten nickillä “PersonaEU”, on pyörittänyt mm. Takapiru-nimistä mainostoimistoa ja todellakin: striimannutkin jo silloin kun moni tubettaja ei ollut vielä edes pilke isänsä silmäkulmassa. - Kannattaa katsoa yo. tallenne, jossa 75-vuotias PersonalEU jakaa kokemuksiaan, näkemyksiään ja ennenkaikkea asenteitaan.

Ylläoleva varsinainen striimi on kuvattu Canon XA25-kameralla ja ääni otettu talteen kameran omalla mikrofonilla, kun Kurre oli tosiaan vain parin metrin päässä kamerasta. Otsikkoon viitaten: Kurre itse striimasi kuvassa näkyvällä Samsung Galaxy S5 -kännykällä koko ajan Bambuser-kanavalleen, josta ko. striimitallenne on upotettu Bambuserin tarjoamalla Share/Embed -koodilla tähän alle:

Se kolmas striimi samasta tilanteesta on niinikään Samsung Galaxy S5 -kännykällä ja sen Livestream-apsilla kuvattu. Sen tallenne tässä alla (ja siihen liittyen huomio, että ei olisi kannattanut jättää kännykkää striimaamaan taustalla olevan ikkunaseinän antamaan vastavaloon):

Ylimmäinen striimi on hoidettu Eteläranta 10:n auditorion kiinteällä nettiyhteydellä ja Teradek VidiU -enkooderilla. Ja kaksi jälkimmäistä älykännykällä, joka toimii samalla enkooderina. Laatuero “oikean” ja kännykkästriimauksen välillä on aika selkeä. Mutta kuten Kurrekin toteaa: kännykkästriimaamiseen tarvittavat laitteet kulkevat kevyesti mukana ja striimi on tarvittaessa pystyssä ns. alta aikayksikön.

Striimauskirja-striimi nro 1 oli jo päättynyt, kun Kurre kertoi vielä yhden jutun. Onneksi Canon XA25 oli vielä päälle ja juttu meni kameran kortille. Ja sieltä myöhemmin YouTubeen, josta se nyt upotetaan tähän:

Tuosta viimeisestä YouTube-pätkästä saadaankin aasinsilta sometukseen eli tapahtumien digitalisoimiseen muutenkin kuin striimaamalla: Striimauskirja-striimiä #1 yritettiin sitäkin somettaa ja luoda somenkin kautta myös vuorovaikutteisuutta tapahtumaan. Vuorovaikutusta ei kuitenkaan syntynyt eli ei tullut yhtään kysymystä tai kommenttia mm. Twitter-hashtagilla #striimauskirja.

Kenties seuraavassa striimissä tai ainakin blogauksessa saadaankin vimpan päälle vinkkejä siihen, mitä olisi pitänyt tehdä että olisi syntynyt somepöhinää. Ja viimeistään “Striimauskirja. Nyt” kertoo sen:-). Jos kiinnostaa saada vinkkejä ja tietoa striimaukseen liittyvistä asioista jo ennen sen ilmestymistä joskus vuoden lopulla tai ensi vuoden alussa, niin käy antamassa sähköpostiosoitteesi tällä “laskeutumissivulla”.

PS

Koska Digi-ID -Bisnestreffien antia tuli omassakin striimissä ylistetyksi, niin tässä vielä alla PersonalEU:n striimitallenne siitä:

Itse näpsin kännykälläni sen aikana vain kuvia, ja tuuppasin ne myöhemmin perjantaina Flick-albumiksi:

20150821_075010

Kommentit