Livestriiminä myös pelkkää ääntä

2015-02-14T19:01:37+02:00

Tulin viikolla kokeilleeksi audion (siis äänen) pistämistä kännykällä suoraan tapahtumapaikalta nettiin Digitalist Networkin uusi työ -pop-up-tapahtumasta.

Nimittäin kesken tapahtuman muistin, että minullahan on SoundCloud.com-tunnus ja kännykässä palvelun käyttöön tarkoitettu android-sovellus.

Tässä pätkä keskustelua tilaisuudesta, ym. apsilla suoraan SoundCloudiin lähetettynä:

Kännykkä-SoundCloud antoi ymmärtää, että streaaminenkin voisi olla mahdollista, mutta ei ymmärtänyt antaa tätä mahdollisuutta käyttöön.

Tänään kyselin Facebookin Striimaus-ryhmässä:

Kännykällä voi striimata videota. Mutta voiko audiota? Leikin viikolla SoundCloudilla ja sen android-apsilla, joka vm. antoi ymmärtää jotain “streamia” löytyvän, mutta en päässyt audiostriimaamisessa tuon huomaamista pidemmälle.

Teemu Korpi vinkkasi, että Spreakerilla pitäisi onnistua. Joten etsin Google Playstä Spreakerin, asensin sen Samsung Galaxy S5 -kännykkääni ja kokeilin.

Ja toimihan se striimaus. Kokeilin puhumalla kännykkään tuolle apsille ja kuuntelemalla omaa ääntäni Spreaker.comin Infocrea-kanavalta kuulokkeilla.

Koska kännykän omalla mikrofonilla äänen laatu ei ole kovin kummoinen etenkään seminaareissa tms. (kuten yllä SoundCloud-esimerkistä voi todeta), jatkoin Striimaus-kanavassa kysellen, josko android-kännykkään saisi kiinni paremman mikrofonin. Ja ensimmäinen kikkare sen kokeilemiseksi on jo tilattu eBaystä.

Joten avasin “juhlallisesti” Infocrean Spreaker.com-kanavan, tässä vaiheessa ilmaisversiona testauksia varten:

Kommentit