Studiorepullinen striimaustarvikkeita

2014-04-05T16:40:51+03:00

Tekaisin lauantaipäivän ratoksi audio+stillkuvashown striimausrepustani eli studiostani. Reppu painaa noin 12 ja kamerajalustalaukku vajaa 4 kiloa. Jalustakotelo jäi muuten purkamatta; siellä on videopäällä varustetun Manfrotto 190XB-jalustan lisäksi Clas Ohlsonilta ostettu ruuvipuristin, jolla kiinnitän Teradek VidiU -striimauslaitteen jalustan jalkaan kiinni; samalla ruuvipuristin toimii ripustimena kuulokkeille.

Alleupotetun "shown" tekeminen kesti kuvauksen lisäksi muutaman minuutin kuvien ja audion uppaamiseen Quickpreseen.

Tuolla repullisella on toteutettu ne striimit, joiden tallenteita löytyy täältä: http://new.livestream.com/ITstriimIT ja täältä: https://new.livestream.com/Infocrea-fi.

Pari mokaa kuva+ääni -esityksen teossa tapahtui, eli pitänee joskus lähiaikoina toteuttaa paremmin. Kännykkään jäi ääni päälle eli "sulkimen" ääni kuuluu ihan suotta. Ja sitten lopetin kuvaamisen ja äänittämisen liian aikaisin: yksi repun kolmesta osastosta oli vielä purkamatta. Siksi tuli kaksi quickpreseä:

Reppu on muuten Liisankadun Telefotosta ostettu Lowepro DSLR Video Fastack 350 AW. Jalustalaukku on oman speksauksen mukaan teetetty Kinaporin Suutarilla - joka luvan pyydettyään ja saatuaan esitteli sitä Facebook-sivullaankin.

Noissa quickpreseissä muuten ehkä korostui striimauksen nettisiirtotienä 3G/4G tikkuineen ja antenneineen hieman liikaa. Parhaaseen laatuun ja varmuuteen päästään tietenkin kiinteällä nettilyhteydellä, joka tuodaan striimausboxin kylkeen ethernet-kaapeilla. Jota repussa siis on yhteensä 30 metriä normaalisti mukana.

Isompaa Petrol-reppuakin ehdin jo katsella Mediatradessa, josta hiljan kävin ostamassa sen mainitun Thunderbolt-liitännäisen Blackmagic Design Intensity Shuttlen.


Ylleupotetut kuva+ääni -esitykset on muuten toteutettu poikani Pyry-Samuli "Pyppe" Lahden koodaamalla Quikcpresellä. Sen puhtaasti omassa vähäisessä käytössä pitäminen maksaa Amazon Web Services -maksuina sen verran (viime aikoina noin 60 dollaria kuussa), että mietin kyllä niiden AWS-maksujen järkevyyttä...

Kommentit