Teollinen Internet ja sosiaalinen media?

2013-10-02T14:22:44+03:00

Kävin tänä aamuna Teknologia 2013 -tapahtuman yhteydessä pidetyssä seminaarissa, jonka järjestivät Älykkäät koneet -klusteri ja sosiaalinen media teollisuudessa -verkosto. Joiden kummankin järjestäjän pelkkä nimi kuulostaa ihan mielenkiintoiselta, eikö vain?

Seminaarin otsikko oli "Digitaalinen suunnittelu ja valmistus". Ja alaotsikko, josta siis tämän blogahduksen otsikko on peräisin: "Tarjoaako teollinen Internet ja sosiaalinen media ratkaisuja tuotteen ja tuotannon kehityshaasteisiin?"

Seminaarin ohjelman pistin kännykän kalenterin ruutugräppikuvana Facebookiin ratikasta matkalla Messukeskukseen:

(Ohjelman pystyy lukemaankin klikkaamalla kuvaa, jolloin siirtyy julkiseen Facebook-kuvaani.)

Tulin näpsineeksi kuvia kännykälläni seminaarin aikana. Uppasin ne Flickriinkin, ja pistin esityskohtaisiin setteihin, joista saan tähän upotukset.

Ensin Intosomen Kaija Pöystin ja Harri Lakkalan "Valmistavan teollisuuden ja teollisen Internetin vaikutus innovaatio- ja kilpailukykyyn":

20131002_093650

Tampereen teknillisen yliopiston Hannu Kärkkäisen "Katsaus aihealueen yhteistyöhön ja tutkimukseen Suomessa, SOITA- ja SOILA-hankkeiden tuloksia sekä esimerkkicase-kirjaston esittely":

20131002_100048

eWork Nordicin Mats Lindholmin "Asiantuntijavälityksestä voimaa suunnitteluun":

20131002_102151

Seuraavaksi Innopark Programmesin Rainer Jakobsson ja Virpi Messman esittelivät "INDEMPiä, digitaalista tuotekehitysalustaa (tai sellaisen konseptia) ja FICANETiä, pinnoituksen ja korroosioneston asiantuntijapalvelua":

20131002_104238

Koska Kaija Pöysti oli omassa esityksessään erikseen mainostanut seuraavaa eli Sari Aapolan esitystä "Ajatusjohtajuus ja arvon tuottaminen asiakkaille", päätin että sen dokumentoimiseen kokeilenkin taas kuvien (Flickrissä) ja niihin äänen synkronoivaa ihan itse ideoimaani ja koodaripoikani Pypen käytännössä toteuttamaa Quickprese-palvelua. Josta Sari Aapolan esitys upotettuna tässä:

Tallensin kuvien lisäksi sitten äänen vielä viimeisestäkin eli Timo Rainion esityksestä "Kuinka tästä eteenpäin" - johon tuli mukaan myös Kaija Pöystiä ja linkkiä, jota yleisö pyysi aikaisempien esitysten keskusteluissa:

Se linkki on siis http://e20cases.org

Kommentit