Hallinnossa verkotetaan avoimuutta, avointa hallintoa

2013-10-10T23:18:52+03:00

Tänään torstaina 10. lokakuuta oli Mariankadulla VM:n Paja-auditoriossa avoimen hallinnon ensimmäinen verkostotapaaminen. Olin paikalla, striimaamassa tilaisuutta verkkoon. Pajaan oli ilmoittaunut 53 osallistujaa 40 organisaatiosta. Tilaisuudessa jaetussa avoimen hallinnon edistämisen yhteyslistassa on noin 80 organisaatiota.

Alla finanssineuvos Katju Holkerin tilaisuuden avaus/pohjustus:

Avauskappaleeseen linkattu striimitallennesetti saattaa olla liian raskas katsottavaksi, joten tässä setti stillkuvia, joita näpsin striimaamisen ohessa; nuolen klikkaamisen jälkeen ei tarvitse tehdä itse enää mitään:

IMG_0901

Editoin yhden lyhyenkin, vain runsaan parin minuutin pituisen videon. Siinä on pätkä hyvien avoimen hallinnon käytännön esimerkeistä, oikeusministeriön Aki Hietasen esityksestä ja siihen liittyvä Olli-Pekka Rissasen kommentti:

Tuon videonpätkän huvikseni julkaisin myös Facebook-ryhmässä "Finnish Open Data Ecosystem" (linkki toimii vain Facebookin sisällä) hieman provosoivalla otsikolla "Suomen lakia avoimena datana". Ensimmäisen kommentin siihen kirjoitti avoin data/tieto -aatteen eräs ykkösevankelista Petri Kola: "Käykääpä itse toteamassa onko suomen laki nyt avointa dataa http://www.ldf.fi/semantic-finlex.html ". - Kävinkin, mutta enpä osaa sanoa:-).

Menin kuitenkin vielä twiittaamaan:

Kommentit