Ammattipuhuja ymmärtää videon arvon

2013-10-07T13:04:29+03:00

Viikko sitten striimasin livenä Digile Business Forum 2013:n Dipolista. Tapahtuman mielenkiintoisimpia esityksiä oli kirjan "Elastic Enterprise" co-author Haydn Shaughnessyn "You Are What You Decide: How The Best Companies Are Redefining The Road to Success".

Itse puhe, joka löytyy tuonne ylle linkatulta striimin tallennesivulta, kannattaa varmasti kuunnella ja katsoa ja ottaa opikseen.

Muutakin opittavaa Haydn Shaughnessyltä on. Nimittäin hän halusi puheensa tallennevideon blogiinsa. Ehkä todistamaan, että hän käy eksoottisissakin maissa puhumassa ammattiyleisöille ja että hänet kannattaa pyytää puhumaan muuallekin. Ja mailasi Digilelle: "I noticed there was a cameraman on duty at the event - is there a video available of my speech?"

Digileltä hän tietenkin sai linkin videoihin ja halusi Livestreamin antamaa upotus (embed) -koodia hyödyntäen upottaa oman puheensa videoikkunaksi blogaukseensa.

Harmillisesti vain Livestream-videoiden upotuskoodi ei toimikaan WordPress-blogeissa, jos blogeilla on oma domain (vs. wordpress.org), ja hän joutui tyytymään linkkaukseen:

Tämä ei kuitenkaan tyydyttänyt Shaughnessyä, sillä onhan videoupotus paljon visuaalisempi ja videon käynnistysklikkaukseen houkuttelempi kuin tekstilinkkki. Joten hän kysyi, josko videon saisi myös YouTubeen, jonka upotuskoodi ehkä toimisi hänen WordPress-blogissaankin.

Tottakai sai ja Shaughnessyn esitys on nyt myös YouTubessa ja epäilemättä aika pian myös upotuksena Shaughnessyn blogauksessa:

http://thefluidcore.com/2013/10/06/the-need-for-speed/


Tähän Drupal-blogiin tuodut Livestream- (ja YouTube- ja Vimeo-) -upotukset toimivat muuten ok:

Kommentit