Tapahtumajärjestäjät unohtavat virtuaalisuuden?

2013-04-06T19:36:40+03:00

Katselin Finlandia-talolla 17.-18.4. järjestettävien kongressimessujen eli "kongressi- ja kokousalan vuoden tärkeimmän tapahtuman" ohjelmaa, Enkä ainakaan ohjelmasta löytänyt viitettäkään tapahtumien jatkamiseen niin ajallisesti kuin paikallisestikin "virtualisoinnin" avulla.

Samaan aikaan some (siis sosiaalinen media) -aktiivien joukko kehittää 18.5. järjestettävää SomeTime2013 -tapahtumaa. Jonka tapahtuman ideointi ja suunnittelupalaverit ("tapahtumat") on virtualisoitu videostriimauksia, yhteiskirjoitusalustoja sekä TwitterinFacebookin ja wikien tapaisia some-alustoja hyväksikäyttäen venymään niin ajallisesti kuin paikallisestikin.

Ja tietenkin myös itse SomeTime2013 tapahtuu paitsi Otaniemen Aalto Design Factoryllä myös verkossa eli kaikkialla.

Palavereiden virtualisoinnin ansiosta SomeTimen kokoaminen on paitsi hauskaa, myös erittäin tehokasta. Jossain neukkarissa ja samaan aikaan verkossa palaveriin osallistuvan joukon  Etherpad-yhteiskirjoitusalustaan kehittyvän kokousmuistion kasvamista kannattaisi korporaatiopalavereihin tympääntyneiden käydä katselemassa.

Pari linkkiä muutamaan vanhaan samaan aiheeseen liittyvään blogaukseen. Eli hieman siitä, miten


Edit 6.6.2013: Etävinkkelistä katselin SomeTime2013 -sekousta numero 5. Se näytti tältä:

ja vähän pidemmin mm. tapahtuman ohjelman trellotusta

Kommentit