4 striimicasea: asiakkuusstrategiaa, somesekoilua ja -tutkimusta sekä kokonaisarkkitehtuuria

2013-04-20T14:28:33+03:00

Kuluneella ja vielä hiukan lisääkin kuluvalla viikolla 15.-21.4. striimailin neljästä tilaisuudesta neljänlaista asiaa. Alla näytteitä tai ainakin ajatuksia niistä. 

* * *

Heti maanantaina pidettiin valtiovarainministeriön Paja-auditoriossa Mariankatu 9:ssä VM:n Asiakkuusstrategia -hankkeen sidosryhmätilaisuus, jossa oli käsittelyssä jo melko pitkälle valmisteltu strategian visio- ja tavoiteluonnos.

Striimausmielessä Paja ei ole paras mahdollinen paikka: sijaitsee katutason alapuolella eikä kiinteitä yhteyksiä ole käytettävissä (vaikka tila on juuri uusittu perusteellisesti...). Olin kuitenkin käynyt testaamassa 3/4G-yhteydet pari viikkoa aikaisemmin ja vielä edellisenä perjantaina käynyt ajamassa tunnin koeajon Bisnestreffeillä.

No, testituloksista huolimatta asiakkuusstrategiatilaisuudessa yhteys kuitenkin alkoi pykiä joskus parinkymmenen minuutin kohdalla niin pahasti, että stiimisivulle korvasin ennen taukoa käydyt esitykset linkeillä kameran kortille menneisiin parempiin tallenteisiin.

Kaikki tilaisuuden esitykset löytyvät striimisivulta. Ehkä elävimmän niistä eli stategian pääkohtia käsitelleiden ryhmäkeskustelujen tulosten esittelyn upotan tähän alle:

Kaikki esitykset tapahtumasivulla: http://new.livestream.com/Infocrea-fi/Asiakkuusstrategia-2013-04-15

* * *

Tiistaina Tapion tiloissa Pohjoisella rautatiekadulla pidetty #SomeTime2013-"sekous" meni mobiiliyhteydellä sekin, mutta kerrostalojen katveessa kenttä oli jo niin heikko, että yhteys katkesi ja Broadcasterin kuvanlaatu piti laskea mahdollisimman alas.

Mutta ei se etälyleisönkään tahtia haitannut, sillä läsnäilijöiden ja etäilijöliden yhdessä täyttämä etherpad-muistio täyttyi huimalla vauhdilla, vaikka sekoustelijoilla oli kaiken lisäksi hauskaa koko palaverin ajan: http://new.livestream.com/Infocrea-fi/SomeTime-2013-04-16 - Koska SomeTimeä tuli promotuksi jo viime viikon striimausblogauksessa, niin jätetäänpä tällä kertaa upotus tekemättä.

Keskiviikkona striimasin verkon ja sosiaalisen median tutkimusmenetelmiä esittelevän uuden "Otteita verkosta" -kirjan julkistustapahtumaa Cafe Jugendista Pohjoisesplanadi 21:stä. Koska sielläkin olisi ollut käytettävissä vain kaikkien asiakkaiden käytössä oleva wlan, olin käynyt pari päivää aikaisemmin mittaamassa 3/4G-nopeudet ja mittausten perusteella sielläkin striimauksen piti onnistua mobiiliyhteyksillä.

Ja se onnistuikin. Tosin HD-laatutason sijaan käytin yhtä pykälää alempaa. No, ensimmäisen eli kustantajan puheenvuoron aikana kuvan laatu ensimmäisten minuuttien aikana ei ollut läheskään priimaa, mutta loppu parituntinen meni melko mukavasti.

Upotuksena tässä alla Jukka Huhtamäen ja Olli Parviaisen esitys, jossa demottiin verkostoanalyysiä lähes ajankohtaisella #himasgatella:

Kaikki esitykset tapahtumasivulla: http://new.livestream.com/Infocrea-fi/sometutkimuskirja-2013-04-17

* * *

Torstaina oli yo. kahden mobiilidatayhteyksillä toteutetun striimauksen jälkeen ilo striimailla kiinteällä yhteydellä Kuntatalon loistavan infran kautta kuntasektorin kokonaisarkkitehtuuria käsittelevä Kurttu-seminaari.

Upotukseksi tähän blogaukseen valitsen päivän aiheista teknisimmän eli tietoliikenneverkoista puhuneen Kuntaliiton Simo Tannerin esityksen:

Kaikki esitykset tapatumasivulla: https://new.livestream.com/ITstriimIT/Kurttu-2013-04-18

* * *

Kolmella tilaisuudella oli muuten aito pyrkimys vuorovaikutteisuuteen striimin - ja Kurtun tapauksessa myös Lync-yhteyden - takana olevan etäytleisön kanssa.

Eli Twitterissä oli käytössä #otteitaverkosta ja #kurttu -hashtagit. Kurttu-seminaarin tapauksessa läsnäyleisön näkyviin jopa heijastettiin Twitterwall.me -näkymä hashtagilla käytävään kommentointiin (jota tosin ei kovin paljoa ollut, vaikka etäyleisöä oli noin puolet läsnäyleisön määrästä).

SomeTime-sekouksen etäilijöiden ja läsnäilijöiden vuorovaikutushan oli sitten aivan omassa intensiteettiluokassaan; #sometime2013:n lisäksi chattailtiin etherpad-muistion ja jopa striimin kommenteissa.

* * *

Ja vielä yksi kolmentähdenvälillinen eräästä tärkeästä näkövinkkelistä striimauksen kannalta:

Paja on siis uusittu aivan tämän talvikauden aikana - eikä striimauksia ole ajateltu lainkaan. Kuntatalolla puolestaan on aivan loistava infra striimauksia ajatellen ja Kuntataloa myös markkinoidaan tilaisuuksia ajatellen - mutta striimausmahdollisuuksista ei Kuntatalon esittelysivulta löydy mitään.

Kävin muuten keskiviikkona vilkaisemassa "kongressi- ja kokousalan vuoden tärkeintä tapahtumaa" eli kongressimessuja Finlandia-talolla. Eipä näkynyt kokousten ja muiden tapahtumien virtualisointi ja pitkähäntäistäminen sielläkään mitenkään, sen koommin ohjelmassa kuin ohikävellen katseella pikaskannaillen näytteilleasettajien osastoillakaan.

Kommentit