(S)Low Fat Community?

2013-03-17T19:48:13+02:00

Blogauksen otsikko on perusidean pyörittelyn nimi/slogan-osaideoinnin ensimmäinen sutaisu. Mutta aloitanpa hieman kauempaa.

Olen etenkin viimeisen vuoden ajan laiminlyönyt ravinnon ja liikunnan tasapainosta huolehtimisen totaalisesti. Ja se näkyy ja tuntuu. Olenkin tässä jo jonkin aikaa kaivanut lähtökuoppia tilanteen korjaamiseksi tarvittavaa matkaa varten.

Ja tänään sunnuntaikävelyllä vaimon kanssa alkoi kypsyä ajatus jonkinlaisesta yhteisöstä tueksi ja seuraksi matkalle. Yhteisön, jonka jäsenillä olisi kunto/ravintorempan tarpeen lisäksi muitakin yhdistäviä tekijöitä. Mielellään sen verran, että mahdollisen yhteisön päätavoitteen lisäksi voidaan tavoitella jotain muutakin.

Millaisia mahdollisesti muiden kanssa yhteisiä tekijöitä itse toisin yhteisöön?

Ensin se fyysinen/biologinen puoli: olen noin kuusikymppinen selvästi alikuntoinen läski, jonka läskin alla kuitenkin on entisen kamppailu-urheilijan (judo) lihasmuistoja ja jo varsin haalistuneita muistikuvia kovastakin treenistä.

Sitä muuta, ammatillisempaa: olen teknologiajournalisti/sisällöntuottaja eli siis tekniikasta, ja erityisesti tietotekniikasta kiinnostunut ja sitä seuraava.

Itselleni siis ihanteellinen yhteisö olisi kuntorempan tarpeessa olevista tietotekniikka-alalla (laajasti ajatellen) toimivista ihmisistä koostuva. Mielellään vielä sellaisista, joita kiinnostaa ict-alan viestintä ja sisällöntuotanto. Tavoitteena voisi olla vaikka jotain High Tech Runin suuntaan menevää mutta pienempää, hitaampaa ja jatkuvampaa.

Tällaisesta joukosta koostuneen yhteisön puitteissa sopisimme kunto/ravintorempan säännöt ja protokollat niin kuntoremppa- kuin sille muullekin saralle. Miten tsemppaamme toisiamme kuntoremppapuolella? Ja miten virtuaaliareenoilla ja viikko/kuukausi- tms. -tapaamisissa rakennamme ammatillistakin asiaa kuntorempan lisäarvoksi?

Jos saisimme kunnon yhteisön kasaan, voisimme yhteisön sääntöjä ja protokollia kehitellessämme samalla agiilisti tuotteistaa uudenlaista kunnonkohotuskonseptia, luoda yhteisölle paremman kuin otsikon nimen/sloganin ja nettipresenssin ja mm. hankkia sponsoreita (ainakin kuukausikokousten pitopaikan verran - lupaan itse striimata kokousnpaikkasponsorin puheenvuoron suorana nettiin:-) jne.yms.

Löytyykö yhteisötarpeeseeni sopivia läskejä? Läskejä, jotka noin vuoden sisällä startista ovat mukavan yhteisöllisyyden mukanaan tuomien erilaisten henkisten tai muiden lisäarvojen ohella sanotaan vaikka parikymmentä kiloa keveämpiä?

Jos kiinnostaa olla mukana kehittämässä ajatusta ja yhteisöä, niin pistä viestiä kommentiksi tai ylävalikon "contact"ista löytyvään johonkin osoitteeseen.

Kommentit