Avointa hallintoa nettiin vaikka tekniikka pykisi

2013-01-21T15:53:44+02:00

Viime viikon lopuksi perjantai-iltapäivänä oli tarkoitus striimata suorana nettiin VM:n "Avoin hallinto NYT" -työseminaari Hotelli Arthurin juhlasalista. Ministeriavausta ja vaikka mitä tärkeää & juhlavaa (ainakin salin puitteissa - siis tuota juhlavuutta).

Etukäteen olin varmistanut, että löytyy kiinteä striimiin riittävä nettiyhteys DHCP:llä eli kaiken piti olla ok. Paikalla sitten selvisi, että kiinteä ja DHCP kyllä, mutta lisäksi pitää antaa tunnus ja salasana. No sehän ei käyttämälläni Livestream Broadcasterilla onnistu.

Hiukka kiireellä - ministeri Virkkusen avaus pian alkamassa - Arthurin konferenssitukihenkilö lähti selvittämään käsin annettavia IP-osoitteita, että voisin ne Broadcasterin minimalistisin IO-keinoin tökötellä sille. IP-osoitesetti (DNS1 ja -2, subnet mask, gateway ja varsinaisia IP-osoitteita, tiedätte kyllä) löytyikin - mutta eipä lähtenyt yhteys niilläkään toimimaan.

Joten pikapäätös: Livestream-saitille tiedote, että suora lähetys peruttu yhteysongelmien takia ja että linkki tallenteisiin löytyy tilaisuuden jälkeen. Ja eikun videota kortille talteen. Rec-napin painallus rimaa hipoen ennen tapahtuman varsinaista alkua.

Kahvitauon aikana konferenssituki tuli kertomaan, että manuaalisesti annetuilla IP-osoitteilla striimi ei toiminut siksi, että joku piuha oli siinä vaiheessa vielä Arthurin salikytkennöissä väärin. Koska oli kuitenkin jo päästy ryhmätyövaiheeseen asti, ei striimiä enää tuossa vaiheessa kannattanut aloittaa.

Summa summarum: Livestreamin tapahtumasivulta ei löydy kuin linkit Vimeo-videopalvelun "Avoinhallinto NYT 18.1.2013" -albumiin ja Flickr-valokuvasettiin, jonka huvikseni napsin ryhmätyövaiheen aikana.

(Vimeo-albumista työseminaarin kaikkien osuuksien videoinnit löytyivät rimaa hipoen perjantain puolella.)


Opetus? Koska striimaus ei onnistunut, niin opin paikka oli ainakin sillä saralla. Mm. se, että verbin "olettaa" englanninkielinen muoto "assume" pitää sisällään viisauden jyvän: olettaminen tekee aasin (ass) sekä sinusta (u, you) että minusta (me). Ja että aina kannattaa testata etukäteen.

Kommentit