Tekoälyä ja iso- & jokaveliä humanismin päivillä

2012-11-17T22:44:35+02:00

Kävin tänään XXXI Humanismin päivillä, kun aihe oli niinkin mielenkiintoinen kuin "Ihminen, kone ja tulevaisuus - Alan Turing 100 vuotta".

Pitkästä aikaa päätin kokeilla omaa QUICKpreseäni eli kevyttä & helppoa tapaa dokumentoida tilaisuus - vaikkapa siis seminaari esitelmineen - ns. audiovisuaalisesti pelkällä digipokkarilla tai kamerakännykällä ja digitaalisella äänitallentimella (tai älykännykällä, jossa on sekä kamera että audiotallennussovellus).

Alla selvimmin "omaan seuranta-alueeseeni" kuuluneet päivän esitykset upotettuina em. Quickpresestä sen antaman koodin avulla tähän blogaukseen: Pikkukuvista pääsee hyppelemään esittyksessä/äänessä niihin kohtiin, joiden kohdalla kuva on otettu. Tällä kertaa kuvien ja äänen synkkaus on tehty hieman  "ranteella". Eli synkkaus onnistuu 100-prosenttisesti, jos ensimmäinen kuva otetaan tasan samalla hetkellä kuin äänitys käynnistetään - ja nyt ei ole tehty ihan niin.

Erkki Karjalainen Onko ihminen tietokone?

Kaj Sotala Onko Turingin testi älyn ja tietoisuuden mitta?

Harri Valpola Robotille aivot? (Ja keskustelua)

Esa Ylikoski Ihmisoikeuksien tulevaisuus

Joonas Mäkinen Isoveli vai jokaveli? (Joonas Mäkisen kalvot Prezissä.)

Jyrki Kasvi Ihmisoikeudet ubiikkiyhteiskunnassa

Lauri Kurvonen Miten kivikautinen ihminen pärjää ubiikkiyhteiskunnassa - onko tietotekniikan kehityksen loppu yhtä räjähdyksen omainen kuin oli sen alkukin? (Ja keskustelua)

Kommentit