Low Carbon Finland 2050

2012-11-13T00:13:11+02:00

Edellisessä blogauksessani ilmastonmuutos jo ehti tulla puheeksi. Ja tänään aiheeseen liittyvää asiaa tulikin jo tuutin täydeltä - eli osallistuin Finlandia-talolla pidettyyn VTT:n Low Carbon Finland 2050 -tutkimushankkeen lehdistötilaisuuteen ja sen päälle samaa aihetta käsitelleeseen seminaariin.

Tarkemmin aiheena oli hankkeessa kehitetyt kolme skenaariota Suomelle päästä vaikeaan mutta yhä pakollisemmalta tuntuvaan tavoitteeseen eli alentaa vuoteen 2050 mennessä kasvihuonekaastupäästöjä 80 prosenttia vuoden 1990 tasosta.

Lehdistötilaisuudessa Helsingin Sanomien toimittaja kysyi tilaisuuden avanneelta VTT:n pääjohtaja Erkki KM Leppävuorelta provosoivan kysymyksen. Pääjohtaja vastasi pahemmin provosoitumatta:

Tuo parin minuutin pätkä oli tavallaan teaseri tunnin pituiseen videoon lehdistötilaisuudesta: pääjohtajan avaus, kahden skenaariohankkeen asiantuntijan alustusta sekä kysymys-vastaus - sessio:

Itse kuuntelin ja kuvasin kokonaan myös lehdistötilaisuuden jälkeen pidetyn seminaarin, jonka ohjelma löytyy Low Carbon Finland 2050 -tutkimushankkeen nettisivuilta. Ainakin osa esityksistä tullee tarkoitusta varten luomaani Vimeo-albumiin, jonne linkitin myös päivän aikana huomaamani tiedotustilaisuuden tai tiedotteen generoimat median nettijutut.

Jos ei VTT:n pääjohtaja muuten provosoitunut Hesarin toimittajan kysymyksestä, niin mitenkähän mahtaisi provosoitua Talouselämän jutun peräänsä keräämistä kommenteista...

Tähän blogaukseen upotan vain seminaarin avausta, jossa mm. puheenjohtajana toiminut Tekniikka ja Talous -lehden edellinen päätoimittaja Terho Puustinen toteaa skeraarioraportin olevan pitkään aikaan tärkein VTT:n tuottama raportti:

Kaikkien esitysten videointeja en välttämättä tuonne edellälinkattuun Vimeo-albumiin vie, mutta ehkä - paremmalla ajalla - esitykset Suomen energia- ja ilmastostrategian valmistelusta sekä kansainvälisestä ilmastopolitiikasta ja ilmastoneuvotteluista. Ja ties vaikka kommenttipuheenvuorot keskusteluineen.

Kommentit