Videostriimi eli ajantasavideo tositoimissa

2012-10-02T20:00:54+03:00

Infocrea Oy:n palvelukuvauksiin "ajantasavideoksi" nimetty Livestream Broadcaster -striimaus välitti tänään Kuntatalolla Helsingissä pidetyn kuntien kokonaisarkkitehtuuria käsittelevän Kurttu-seminaarin suorana nettiin. Kuntatalolla oli viitisenkymmentä osanottajaa paikan päällä, hd-nettivideon kautta mukana oli lisäksi tapahtuma-aikaan parhaimmillaan yli 30 osanottajaa.

Striimaukseen käytettiin Kuntatalon kiinteää nettiyhteyttä ja äänet otettiin seminaarisalin audiojärjestelmästä. Tapahtuman striimisivulta https://new.livestream.com/Infocrea-fi/kurttu-2012-10 löytyvät pikaeditoinnin jälkeen esitykset nyt kukin omana erillisenä striimitallenteena.

Tallennetun striimin voi halutessaan "upottaa" (embed) jollekin toiselle nettisivulle. Esimerkkinä upotuksesta tässä alla on tämänpäiväisistä sosiaali- ja terveysministeriön Tiina Pesosen esitys STM:n kokonaisarkkitehtuuritilanteesta; esityksessä vilahtaa myös tänään Helsingin terveyslautakunnan kokouksessa käsittelyssä oleva ja sosiaalilautakunnnan käsittelyssä jo kylmää vettä niskaansa saanut Apotti-hanke:

Silloin kun videoprojektori ei aiheuta välkkymistä, hd-striimistä pystyy lukemaan kalvojen tekstit ainakin kokoruutunäytössä - katso vaikka.

Livestreamin Broadcaster tuli saataville viime kesänä, ja sen myötä Livestream on uusinut tuottajapalveluitaan - ja uusimistyö on vielä sen verran vaiheessa, että varsinaista striimiä ei vielä saa upotetuksi muualle, esimerkiksi asiakkaan sivulle. Mutta tämä ominaisuus on kuulemma Livestreamin ns. lyhyellä listalla.

Kommentit