#XBRL Nordic Seminar 7.6.2012

2012-06-07T20:54:48+03:00

Tieken sivuilta sattui silmään tällainen tilaisuus, ja kävin sitten sivistämässä itseäni moisesta XBRL:stä (eXtensible Business Reporting Language). Etenkin kun olin jo pari vuotta aikaisemmin käynyt kuulemassa raportointikoodiston julkistamista, mikä sai kysymään Facebookissa Bo Haraldilta XBRL:n suhtautumista siihen.

Otin seminaarin talteen kännykkäkuvina ja audiotallenteena. Alla ensin esitykset Flickr-kuvashow -muodossa. Niiden alla on linkki samoja kuvia vastaavaan "Quickpreseen", jossa on ääni mukana ainakin hieman kuviin synkattuna.

Heti seminaarisaliin päästyä screenillä näkyvä infokuva paljasti, että ihan vakavasti otettavia tahoja, siis muitakin kuin Tieke ja Aalto yliopiston kauppakorkeakoulu, on Suomesta XBRL-liikkeessä mukana:

Aallon Esko Penttinen ja Tieken Elina Koskentalo, XBRL Finlandin Suomen edustajina, pistivät tilaisuutta alkuun:

Edit: Näiden Flickr-kuvasettiupotusten alla oli alkuperäisessä blogauksessa allaolevankaltainen teksti, jossa "Quickprese" oli linkattu ao. esityksen QUICKpresen silloiseen versioon, joka on poistettu verkosta.

(Penttisen ja Koskentalon avaus Quickpresenä; klikkaa audion käynnistävää nuolta heti otsikon alapuolella.)

Josef Macdonald Deloitte UK:sta heitti melko elävine demoineen aika vakuuttavan setin otsikolla "A sample of preparer experiences creating XBRL filings under different regimes around the world"; pelkät ei-niin-skarpit kännykkäkuvat kalvoista eivät anna oikeutta (tällekään) esitykselle:

Björn Rydbergin, Ernst & Young Sweden, esityksen otsikko oli "Instance document submission and authentication infrastructure, case Sweden". Ruotsissa on XBRL:n kanssa puuhattu aika paljon kauemmin kuin Suomessa.

Virossa XBRL onkin sitten jo pakollista. Viron XBRL-tilanteesta kertoi Aleksandr Beloussov, Centre of Registers and Information Systemsistä:

Poul Kjäer XBRL Denmarkista vei aihetta EU-tasolle esityksessään "Denmark's XBRL mandate for financial reporting and work with the coming COREP/FINREP filings":

Lopuksi Paul Hulst Deloitte Netherlandista kertoi otsikolla "The GRI Taxonomy: what it is, how it was made and how it can be used", miten XBRL parantaa maailmaa:

- Alussa viittasin Facebook-kysymykseen. Viittaanpa sitten täällä lopussakin, toiseen sellaiseen.

Kommentit