Kognitiotiede tulevaisuuden tekijänä?

2012-06-21T12:59:30+03:00

Tulevaisuuden tutkimuksen seuran Futura-lehden kesäkuussa ilmestyneen numeron 2/2012 teemana oli "Kognitiotiede tulevaisuuden tekijänä". Siis ilman kysymysmerkkiä.

Seura järjesti 19.6. toimistollaan keskustelutilaisuuden aiheesta numeron kirjoittajille, seuran jäsenille ja muista kiinnostuneille. Ja pakkohan sinne oli mennä, kun olen a) seuran jäsen, b) aivoista, tietoisuudesta jne.yms. sen verran kiinnostunut, että hyllystä löytyy alan kirjallisuutta ehkä puolisen metriä ja c) hiljan innostuin ihan Facebookiin asti Scientific Americanin jutun luettuani hehkuttamaan eurooppalaista Human Brain Projectia - että mitä vaikkapa Timo Honkela Futuran kirjoittajista on siitä mieltä.

Osanottajilta luvan saatuani videoinkin sitten käytännössä koko keskustelun, jossa kirjoittajista olivat mukana numeron vieraileva päätoimittaja Matti Kamppinen, jo mainittu Timo Honkela ja Leo Näreaho. Video metadatoineen edellä linkattuna ja tässä alla upotuksena:

Itse Futura-lehti tuli itselleni vasta keskustelupäivän postin mukana enkä ehtinyt sitä lukea ennen tilaisuutta lainkaan. Enkä ole vielä tätä blogatessanikaan kokonaan lukenut.

Tämän hetkiset parin päivän iltalukemisten kännukkäkuvapoiminnot löytyvät Flickr-setistäni "Kognitiotiede-Futura 2/2012", edellä linkkinä jossa myös hieman metatietoa kuvien yhteydessä ja tässä alla kuvashow-upotuksena:

Matti Kamppinen s. 10.

Näpsysetti täydentyy juhannuspäivään mennessä.

Liity Tulevaisuuden tutkimuksen seuraan tai osta ja lue ainakin tuo numero, jos jostain löydät.

Ai niin, vielä tilaisuuden jälkeen mailitse kysyin Timo Honkelalta Human Brain Projektista. Vastauksessaan hän totesi, että "olemme lähteneet siitä, että FuturICT-niminen hanke on Human Brain Project'ia potentiaalisesti merkityksellisempi. Lisää tietoa tästä hankkeesta löytyy sivulta http://www.futurict.eu/ ja pohjoismaisesta osuudesta on rakentilla http://www.futurict-nordic.eu/news/."

Kommentit