#avoindata on jo pilven reunalla

2012-06-08T11:07:23+03:00

Aloitin nyt loppuaan tekevän viikon maanantaina TIEKE:n ja Microsoftin järjestämällä "Avoin data, tehokkaampaa toimintaa vai parempaa demokratiaa?" -seminaarilla Finlandia-talolla. (On varmasti paskempiakin tapoja aloittaa viikko. Kuin siis aamupäiväseminaari Finlandia-talolla.)

Tämän blogauksen motiivi on paitsi Jyrki Kasvin avoimen datan lähetyskäsky:

myös näin omassakin blogissa tuoda tiettäväksi, että kaikki esitykset tuli videoitua ja vietyä yhteen Vimeo-albumiin katsottavaksi. Ihan mielenkiintoisia esityksiä. Esitysten "kalvot" löytyvät, kuinka ollakaan, Microsoftin Skydrive-pilvipalvelusta Pasi Mäkisen jakamina.

"Kuinka ollakaan": kun siis sitä avointa dataakin, tai sen jakamista, ollaan jo hyvää vauhtia pilotoimassa pilvipalvelussa, Microsoftin Azuressa. Katso vaikka yo. kansioon pistetty lyhyt väläys Logican Mika Hållfastin esityksestä:

Eilen kävin muuten XBRL Nordic Seminar -iltapäiväseminaarissa, josta kokosin raportin tänne jo eilen, siis saman tien. Ja tuli mieleen, että XBRL taitaa olla omiaan antamaan melkoisia eväitä talousdatan avaamiseen.

Kommentit