#aaltoes #foundersweek “Founder Stories – visions and ventures” 6.6.2012

2012-06-06T20:06:31+03:00

Hattua täytyy nostaa Aalto Entrepreneurship Societyn porukalle: Elinkeinoelämän Keskusliitto yhteistyökumppanina, lavalla kovia uuden aallon yrittäjänimiä Jenkeistä ja Aalto yliopiston Kauppakorkeakoulun sali täynnä.

Sellaisessa menossa vanhakin ihan nuortui. Olisipa Teknillisessä korkeakoulussa joskus 70-luvullakin ollut tällainen meno päällänsä.

Kännykkäkameralla tuli näpsityksi muutama kuva. Tässä ensin muutama yleiskuva ennen varsinaisen ohjelman alkua:

20120606_154600

Kuten yhdestä niistä näkyy, homma videoitiin. Jos ja kun videot AES:n sivuille ilmestyvät, suosittelen lämpimästi katsomaan. Nimittäin kalvokuvista (alla Aaron Patzerin esitys) asia ei yksin aukene.

20120606_161946

...Ei vaikka mukana olisi äänikin; alla soundcloud.com -upotuksessa on alussa avauspuheita ja Aaron Patzerin osuus alkaa kohdalla 7:30:

Audiotallennin Zoom H1 oli muuten paidan taskussa, minkä takia äänenlaatu ei ole ihan 100-prosenttista.

Ja kas peijakasta, enempää ääntä ei soundcloud.comin ilmaisversiotililleni mahdukaan. Pistänkin paneelin poikani minulle joululahjaksi koodaamaan "Quickprese"-palveluun, jonka ideana on synkronoida kuvat ja ääni. Linkki siihen on tässä:

http://prese.pyppe.fi/prese/49/aaltoes-foundersweek-662012---Paneeli

(Kun esittelin ideaa pojalle, lähtökohta oli presentaatiovalokuvien ja esittäjän äänen synkrorointi helposti. "Quickpresellä" se onkin tosi helppoa, joskin tällä kertaa kuvien ja äänen synkalla ei ole mitään merkitystä eikä kuvia ole sitä ajatellen edes otettu. Mutta tosiaan: seminaarin kalvokuvat ja ääni on sitä käyttäen netissä tällaisen muutaman tunnin seminaarin jälkeen ns. saman tien, kun vastaavan pituisen tapahtuman video tallennus/editointi/upload -menetelmällä vie tuntikausia. Esimerkkinä maanantainen Avoin data -tilaisuus: https://vimeo.com/album/1961677)

(Olisi kundi saanut saada TKK:lla ohjelmointia yms. opiskellessaan kunnon yrittäjyysaivopesun hänkin; valitettavasti ehti valmistua ennen AES:n nousua ja koodaa nyt toisten palveluksessa.)

Kommentit