Painettua elektroniikkaa - ja kirjoittajan jumi

2012-03-21T00:34:39+02:00

Viime viikolla - jo viime viikolla - vietin kolme päivää Oulussa painetun älyn parissa: ensin lehdistötilaisuus PrintoCent-klusterin uuden teollisen tuotannon pilotointiin tarkoitetun painokoneen tiedotustilaisuudessa ja päälle kaksi päivää alan kansainvälisessä Prinse'12-seminaarissa, missä kuuntelin keynote-, "New printed products I"- ja "Energy sources and storage" -sessiot.

Ehdin sivistää itseäni aiheeseen ennen tapahtumaa googlettelemalla ja lukemalla siten löytyneitä uutisia ja raportteja kuten mm. tämän ja tämän. Ja päivien aikana ilmestyi lisää: VTT:n eli PrintoCentin ja eurooppalaisen COLAE-hankkeen koordinaattoriorganisaation vuosikirja.

Lisäksi osanottajille oli jaossa Organic Electronics Associationin "Organic and Printed Electronics" -julkaisun 4:ttä eli viimekesäistä painosta, jonka kanteen oli liimattu julkaisun kuvaamilla teknologioilla toteutettu "taskulamppu".

Tietoa ja visioita puolijohdeteollisuuden mittakaavaan mahdollisesti kasvavasta alasta on siis tullut ahmituksi ähkyksi asti. Niin ähkyksi, että tilauksesa olevan jutun tiellä on kirjoittajan jumi, valkoisen arkin kammo ja mitä nimityksiä sille onkaan.

Itse jutun kirjoittamista väistelee hakemalla vielä uutta tietoa ja näkökulmaa. Tai vaikka kirjoittaa blogausta siitä, kuinka ei saa alkuun itse jutun kirjoittamista. Ja ottaa kännykkävideota siitä OPV-flashlightista, joka siis demonstroi vaikka sitä, kuinka painettava elektroniikka on (ainakin joskus) niin halpaa, että sitä voidaan todella massavalmistaa vaikka lehtien mukana jaettavaksi. Ja uppaa  sen videon YouTubeen ja upottaa sitten siihen jumitusblogaukseen:

No joo... Eiköhän se varsinainen juttu huomenna lähde purkautumaan tekstiksi. Deadline on huono renki mutta hyvä isäntä: siinä vitsit vähenee kun deadline lähenee.

Kommentit