"Kieku-hömppää" ja muuta "älytöntä sivujuonnetta"

2012-03-09T20:50:24+02:00

Otsikkoon lyhennettyä yleisökommenttia sai valtion ict-johtaja Timo Valli Bisnestreffeillä työ- ja elinkeinoministeriön Ratakatu 3:n viidennen kerroksen auditoriossa aamutuimaan 9.3.2012:

Ennen palautetta Timo Valli esitteli lyhyesti JulkICT-strategiatyötä, jota ehkä jossain määrin konkretisoi "skenaario x". Siihen liittyen Valli mm. totesi, että:

No joo, nuo molemmat ylläolevat pätkät ovat pari pientä haarukkapalaa noin tunnin tilaisuudesta, jossa lyhyesti tosiaan alustivat Timo Valli ja teknologiajohtaja ("National Technology Officer") Antti Larsio Microsoft Oy:stä. Kovia ict- ja tietostrategiamiehiä kumpikin.

Kokonaisuudessaan kumpikin alustus jatkokeskusteluineen löytyy tosiaan tuolta: http://vimeo.com/album/1865409 johon osoitteeseen noiden ylleupotettujen videoiden alkuteksteissä kerrottu bit.ly -hytosoite siis vie.

* * *

TIEKEn Bisnestreffeillä tuli - jälleen kerran - pistettyä kamera päälle ihan vain harrastusmentaliteetilla aikeena dokumentoida lähinnä Bisnestreffien Bambuser-striimin, Twitterin hashtagin (#bisnestreffit) ja IRL-tapahtuman yhteispeliä, mutta kun etäosallistujat eivät innostuneet tweettailemaan, niin tuli kuvatuksi tavallisempi seminaarisetti ja illansuussa editoituksi vielä nuo pari "teaseria"/"lööppiä".

Ihan pelkkää harrastelua tämä ict- tai miksei muidenkin seminaarien tai muiden tapahtumien videoiminen, editoiminen ja nettijulkaisu kuitenkaan ole. Tuolta sivuston "virallisemmalla" puolella eli Palvelut-osiossa sitä ikäänkuin pyritään myymäänkin. Ja muutama esimerkki on siitäkin, että jonnekin on palvelu kelvannutkin.

Tuohon viikontakaiseen (2.3.2012) tein muuten siihenkin pienen "teaserin", se löytyy YouTubesta. Ja itseasiassa muutaman myös "sosiaalinen media teollisuudessa" -seminaariin (15.2.2012), jonka videoinnin, editoinnin ja nettijulkaisun toteutin "avaimet käteen".

Ihan mielelläni teen seminaareihin liittyviä "vakavampiakin" haastattelu- y/tms. -videoita myös etukäteen - esimerkiksi uutis/dokumenttihenkisiä pläjäyksiä seminaarin aihepiiristä.

Edit 10. maaliskuuta 2012 - 14:22: pälkähti päähän yrittää "haastaa" twitter-seuraajia keksimään parempia "lööppivideoita" kuin ylleupotetut tai -linkatut. Pitäisi varmaan kuitenkin luvata vähintäänkin joku palkinto, että ketään kiinnostaisi (jos siis sattuisi ko. tweetin linkkiä klikkaamaan):

Kommentit