Tutkimusrahaa haussa palvelusbisneksen kehittämiseen

2012-02-01T18:26:00+02:00

Kävin tänään Tekesin Serve-ohjelman julkisen tutkimuksen haun tiedotustilaisuudessa Kansallissalissa Helsingissä, vaikka en olekaan tutkija enkä millään tapaa edusta julkisia tutkimusorganisaatioita. Mutta olenhan sentään veronmaksaja, ja lisäksi koen sisällöntuottaja-freenlancerina olevani palvelualan yrittäjä. Että ehkä minun "oli luvallista" osallistua tilaisuuteen.

Tarjosin järjestäjillekin etukäteen (no, vasta maanantaina) palveluitani: tilaisuuden videointia ja videoiden netittämistä, mutta tarjoukseni oli sellainen että siitä voi kieltäytyä. (Tuo oli viittaus Kummisetään, siis siihen elokuvaan.) Ihan nätisti sanottiin ei-kiitos:-)

Toinen motiivini oli jälleen kerran kokeilla poikani minulle joululahjaksi koodaamaa "QUICKprese" -palvelua, joka synkronoi Flickr-kuvapalvelua hyväksikäyttäen valokuvat ja niiden ottamisen kanssa samaan aikaan tallennetun äänen.

Kuvassa tilaisuuden isännät - tai siis oikeammin emännät, vasemmalta Serve-ohjelman päällikkö Jaana Auramo (Tekes), asiantuntija Sanna Piiroinen (Tekes) ja Serve-ohjelman koordinaattori Heli Paavola (Ramboll Management Consulting).

Ja alla linkkeinä vastaavista ja kalvojen valokuvista koostuvat QUICKprese-esitykset:

"QUICKprese"-esitysten kuvat ja ääni on korjattu talteen Canon PowerShot S95 -digipokkarilla ja Zoom H1 -stereotallentimella, ohessa kuvattuna tapahtumapaikalla Samsung Galaxy SII -androidkännykällä.

Tämä nyt meni vähän otsikon asian ohi koko blogaus. Mutta hei: se asia löytyy noista ylläolevista linkeistä. Ja esitysten "kalvot" tullevat Serve-ohjelman sivuille lähiaikoina.

Itse olen mukana sellaisessa hankkeessa, jonka erääseen sisältötuotannolliseen palveluosioon voisi hyvinkin sopia tutkimustyyppinen lähestymistapa. Olisi pari kuukautta vielä aikaa...


Kokosin tilaisuudesta "raportin" myös Infocrean Qaiku-kanavalle.

Kommentit