Julkisen hallinnon ICT-strategian tilannekatsaus

2012-02-28T23:06:42+02:00

Marina Congress Centerissä Katajanokalla kerrottiin tänään noin 300 tilaisuuteen ilmoittautuneelle "missä mennään helmikuun lopussa julkisen hallinnon ICT-strategian" laadinnassa. Olin paikalla, ja jälleen kerran otin kuvia, nyt Samsung Galaxy SII -kännykällä ja myös tallensin muutaman esityksen Zoom H1 -stereotallentimella.

Tilaisuuden aikana tweettailin #JulkICT -hashtagilla - tapahtuman aikana ei sillä "häsällä" näkynyt juuri muita tweettailemassa. Järjestäjät eivät olleet määrittäneet hashtagia eikä Twitteriä edes mainittu. Vaikka tilaisuus videoitiin suorana nettiin: http://www.goodmood.fi/julkict-strategia/

Sensijaan mainostettiin numeroa, johon lähetetyt tekstiviestit näkyisivät tapahtuman backchannel-screenillä. Samalle screenille pääsi myös älykännykkäystävälliselle nettisivulle jätetyllä viestillä. Ja kyllähän niitä viestejä tuli - ja mikä parasta, niihin myös tilaisuudessa reagoitiin eli kysymyksiin vastattiin jne. Alla Flickr-diashowna kuvaamani lähes kaikki viestiseina-viestit:

20120228_141856

Seminaarin avasi valtiosihteeri Anna-Kaisa Ikonen valtiovarainministeriöstä aiheenaan "JulkICT-strategia uudistusten kentässä:

20120228_120943

ICT-johtaja Timo Valli jatkoi otsikolla "Mihin kysymyksiin JulkICT-strategia vastaa":

20120228_123606

Erityisasiantuntija Olli-Pekka Rissanen valtiovarainministeriöstä kertoi, "mihin kysymyksiin JulkICT-strategia vastaa?":

20120228_131609

Peräti kolmen vartin kahvitauon (kerrankin olisi oikeasti ehtinyt verkottua, mutta nyt ohjelmassa luki pelkkä kahvitauko ilman verkottumista...) jälkeen Olli-Pekka Rissanen jatkoi, nyt aiheella "Toimialariippumattomien ICT-palveluiden kokoaminen":

20120228_142006

Viimeinen "normaali" esitys oli valtiovarainministeriön neuvottelevan virkamiehen Anne Kauhanen-Simanaisen "Avoin julkinen data yhteiskunnan elvyttäjänä":

20120228_145255

Näppäilin muutaman kuvan myös paneelista, vetäjänä tutkimusjohtaja Jyrki Kasvi TIEKEstä ja panelisteina tietoyhteiskunta-asiain päällikkö Heikki Lunnas Kuntaliitosta, ylijohtaja Raimo Ikonen sosiaali- ja terveysministeriöstä, johtaja Hannu Sirén opetus- ja kulttuuriministeriöstä, johtaja Mikael Forss Kansaneläkelaitoksesta ja ICT-johtaja Timo Valli valtiovarainministeriöstä, mutta jätetään paneeli kuitenkin katsottavaksi tuolta: http://www.vm.fi/vm/fi/04_julkaisut_ja_asiakirjat/03_muut_asiakirjat/20120213Julkis/name.jsp

Kommentit