Top 10 teknologiatrendiä vuonna 2012?

2012-01-24T19:35:24+02:00

Tänä aamuna, tiistaina 24. tammikuuta, kävin Eteläranta 10:n 10. kerroksessa ravintola Palace Gourmetissa aamiaisella. Tilaisuus oli tämä eli Teknologiateollisuus ry:n Digi.fi -palvelun julkistustilaisuus.

Itseäni kiinnosti ohjelman lupaama "uusi yhteisöllinen verkkopalvelu" ja tämän blogauksen otsikossa mainittu "Gartnerin 10 tärkeintä teknologiatrendiä", esittäjänä Executive Partner Petteri Kaitovaara.

Ajattelin myös, että videokuvaan tilaisuutta. Ja videokuvasinkin. Samalla hieman ihmetellen, että mikä mikrofonin kuva uudenkarhean Canon XA10 -semipro -videokamerani näytöllä on; en ollut moista siinä ennen huomannut.

Olin kysynyt isänniltä etukäteen kuvauslupaa, ja muihin se oli annettu paitsi Petteri Kaitovaaran Gartner-kalvoja kuulemma ei saanut kuvata. Joten Kaitovaaran esityksen alkaessa suljin videokameran ja pistin vain stereotallennin Zoom H1:n ottamaan ääntä talteen. Ja digipokkari Canon PowerShot S95:llä - ja myös Samsung Galaxy SII -androidkännykälläni - otin joitain valokuvia muusta paitsi niistä kalvoista.

Lähdin tilaisuuden "virallisen" ohjelman loputtua eli en jäänyt verkottumaan.

Myöhemmin kotikonttorilla sitten keksin, miksi se mikrofoni-ikoni siinä videokameran näytöllä näkyi: yksi pikkuriikkinen vipu kameran audioliitännät sisältävässä kahvaosassa oli ties mistä syystä ja kenen toimesta asennossa, jossa sen ei pitänyt olla eikä ole itselläni siinä ehtinyt vielä kertaakaan oikeassa käytössä olla: ulkoisen mikrofonin asennossa. Eli videokuvissani ei ollut lainkaan ääntä.

Pieni audiovisuaalinen valokuvista ja äänitallenteesta rakentuva tuotos tuosta teknologiatrendiosuudesta kuitenkin löytyy poc/pilot -vaiheessa olevasta "QUICKprese"-palvelusta, jonka idea on esittää kuvia ja niihin liittyvää ääntä synkronissa keskenään.  Palvelun tämänhetkisen "nimen" antoi zydeemin speksieni pohjalta minulle virtuaaliseksi joululahjaksi koodannut poikani Pyry-Samuli (aka Pyppe), jonka privaattisaitilla viritys tällä hetkellä sijaitsee.

Petteri Kaitovaaran esitys ei palvelusta anna siinä mielessä hyvää kuvaa, että "oikessa käytössä" hänen kalvoistaan olisi tietenkin otettu valokuvat, jotka palvelussa sitten näkyisivät puheeseen synkronoituina.

Mutta tässä:

prese.pyppe.fi/prese/8/Trendeja-by-Gartner--DigifiTeknologiateollisuus-2412011 <- ei toimi enää, selitys alla

Edit 24.1.2012 23:41: Teemu Arinan käymäni tweettailun katalysoimana pyrin kuitenkin varmistamaan Petteri Kaitovaaralta maililla, josko suomenkielinen rankasti esitettyjä kalvoja referoiva puhe ja se trendikalvo, josta Gartner on viime vuoden lopulla julkaissut lehdistötiedotteeenkin, sentään saisi julkaista. Ja sain hetki sitten maililla vastauksen, että ei valitettavasti käy sekään. Joten poistan kokonaan sen QUICKpresen, johon tuossa yllä on linkki. QUICKprese-demon voi sen sijaan ottaa vaikka Tekniikan Journalistit Presstek ry:n vierailusta Magenta Advisoryssä viime viikolla:

http://prese.pyppe.fi/prese/6/Presstek--Magenta-Advisory-1912012

Sen "uuden yhteisöllisen verkkopalvelun" eli Digi.fi:n yhteisöllisyyttä en tilaisuuden jälkeen keksinyt, joten tweettasin siitä hashtagilla #uusikasvu Teemu Arinaa eli @tar1na:a "pingaten". Ja illansuussa Teemu Arina vastasikin: "#digifi ja Facebook, tulossa Youtube videokommentit. Luomme sisällön kokonaan yhteisöstä käsin". - Pilkunvääntöä toki, mutta #digifi -hashtagilla keskustelu kuitenkin näytettäisiin käyvän Twitterissä eikä siis Digi.fi:ssä...

No, on varmaan puolensa sillä, että keskustelu käydään siellä, missä keskustelijat ovat. Mutta mikä on silloin se "yhteisöllinen verkkopalvelu"?

Edit 24.1.2012 klo 21:26: vielä tiistai-illan mittaan Teemu @tar1na Arina tweettasi tiedon, että "nyt on keskustelu #digifi :) http://bit.ly/ztGeKz"

Kommentit