Mikä on tiedonhallinnan tila Suomessa?

2012-01-29T18:47:47+02:00

Eipä ollut tuon vähempää - eikä onneksi enempääkään - paneelin otsikko Tiedonhallinta 2012 -seminaarissa viime viikolla.

Katso, mitä asiasta tuumivat melko raskaan sarjan tietohallintojohtajat eli Tommi Tuovila (Vice President IT applications, UPM), Pekka Kähkipuro (IT-johtaja, Aalto-yliopisto), Atte Karvinen (Head of Master Data Methodologies, Nokia Siemens Networks) ja Raimo Porttikivi (tietohallintojohtaja, Työ- ja elinkeinoministeriö) Tietoviikon erikoistoimittaja Kauko Ollilan puheenjohtamana:

Ehdin jo koota ne muutamat omat "sisällönjalostukseni" seminaarin tiimoilta Infocrean Qaiku-kanavalle, joten enpä yritäkään viisastella niistä sen enempää enää tänne. Kuin ehkä sen saman, joka on löydettävissä ainakin yhdestä #tiedonhallinta_2012 -tweetistänikin:

Jos jotain isompaa yhteistä nimittäjää pitäisi etsiä, niin semantiikkaa, ontologioita yms. äkkiseltään voisi tulla mieleen. Että sieltä ne vaan pikku hiljaa punkeavat sille teknologiahypekäyrän hitaammalle ja varmemmalle nousujaksolle.

Olisi se muuten hienoa, jos ihan oikeasti iso joukko ihan oikeinta tiedonhallinnan ammattilaisia ihan oikeasti vuorovaikuttaisi keskenään sillä tavalla jatkuvasti kuin sosiaalisessa mediassa vuorovaikutetaan enempi höpöhöpoluokan asioissa. Ehkä silloin alkaisi emergenssiä syntyä ja hallittu tieto ties vaikka alkaisi muuntua viisaudeksi - ja kun tarpeeksi pitkälle sitä tietä päästäisiin, niin ehkä päästäisiin jopa keksimään pyhää uudelleen...

PS: mahdollista content management hype cycle -kuvaa googletellessa osui selaimeen sivu, joka on "pakko" linkittää tänne paitsi yhden hypekäyräkuvan, myös otsikkonsa takia etenkin edellisen kappaleen jälkeen; "idea management enlightenment".

Kommentit