It-alan tapahtumalinkit vanhenevat nopeasti

2011-12-13T21:19:02+02:00

Käyn varsin ahkerasti erilaisissa it-alan seminaari- ja muissa tapahtumissa. Erilaisia audiovisuaalisia raportteja tilaisuuksista löytyy tuonne etusivulle linkatuilta julkaisukanavilta. (Nuo raportit ovat harrastuksena toteutettuja eli niistä en ole laskuttanut ketään eikä niihin ole siten ns. panostettukaan.)

Noin puolen vuoden ajan loppukesästä 2010 lähtien tuotin myös lyhyitä tapahtumauutisia Tietoviikko.fi:hin; niissä oli useimmiten lyhyt videoupotus normaalin uutiskärkisen jutun kuvituksena. Juttutekstien pituudeksi oli Tietoviikon toimtuksen kanssa sovittu korkeintaan muutama tuhat merkkiä. Keräsin joskus alkuvuodesta 2010 mm. referenssimielessä juttuja listaan, jossa oli tapahtumapäivämäärän lisäksi tapahtuman oma nettisivu sekä linkki Tietoviikko.fi-juttuun.

Listan luomisesta on nyt siis reilut puoli vuotta. Jo tuolloin luontihetkellä eli muutamia kuukausia tapahtuman jälkeen oli monien tapahtumien oma nettisivu vanhentunut. Niistä ei listassa ole mitään linkkiä tai linkki johtaa "ylemmälle tasolle" tapahtumajärjestäjän sivustolla.

Niitä tapahtumia, joilla listan kirjoitusaikana - siis runsaat puoli vuotta sitten - oli vielä selkeä oma sivu, oli 18. Lähes puolet eli 8 on sen jälkeen "mennyt pilalle",

Itse jutut kyllä löytyvät edelleen Tietoviikko.fi:stä, vaikka kuukautta vanhempien (eli listan kaikkien) juttujen lukemiseen tarvitaankin Tietoviikko.fi:hin kirjautuminen. Samoin juttujen kuvituksena käytettyjen YouTube- tai Vimeo-videoiden linkit toimivat edelleen.

Kuvan "page not found" -ilmoitus tulee Logican Ratkaisu´11 -sivulta. Sieltä tehdyssä jutussa videolla esiintyy muuten mm. Jyrki Katainen, silloin vielä valtiovarainministerinä.

Kommentit