Kyllä minä olen niin mieleni pahoittanut...

2011-09-12T15:13:14+03:00

...siitä että nämä kännykkävalmistajat tunkevat HD-videokameroita laitteisiinsa, mutta eivät yhtään mieti sitä, miten sillä jopa melko laadukkaallakin kameralla saataisiin oikeasti laadukasta videokuvaa.

Käsivararaltahan ei kunnollista videokuvaa nimittäin saa. Mutta onko videokameran sisältävissä älykännyköissä ruuvinreikää, minkä avulla kännykän saisi kiinni jalustaan. NO EI OLE.

Melko aktiivisesti olen videokuvannut jo edellisellä kännykälläni eli N900:lla. Siihen hankin nettiostoksena kolmannen osapuolen pateettisen pöytäkolmijalan, johon N900:n sai nippa nappa kiinnitysleukoja levitellen mahtumaan - tosin leuat sitten aika usein painoivat on/off -napista kännykän sammuksiin. Ja mitään tukevuuttahan siiniä kolmijalassa ei tietenkään ollut.

No, kesäkuussä vaihdoin maemo-N900:sta android-Samsung Galaxy SII:een. Johon sitten olen metsästänyt ulkomaisia SGS2-pro -areenoita myöten jalustaankiinnitysmahdollisuutta - ja ainoa vinkki on ollut tuo sama edellämainittu lelu-tripod-säälike.

Kunnes innostuin Qaikussa, Twitterissä ja Facebookissa crowdsorsastamaan pari viikkoa sitten, ja sain it-tietokirjailija Petteri Järviseltä vinkin Manfrotto Super Clampista. Ko. puolen kilon möykyllä SGS2:n toden totta saa kiinni mihin tahansa jalustaan.

Olipa sitten riemukasta panoroida SGS2:lla Havis Amandaa Kauppatorilla ja raportoida kokemuksia Google Plussaan.

Toinen kännykkävideoinnin akuutti ongelma on tuuli: pienikin vire missä tahansa ulkokuvauksessa saa aikaan suorastaan pelottavan kohinan. SGS2:essa ei ulkoisen mikrofonin käyttö onnistu - tsekattu mm.  mobiili-pro-hakkeroijien XDA-foorumilla. Samaisella foorumilla taisin saada sentään vinkin, että mikrofonin tuulisuojana voi käyttää mikrofonin päälle kiinnitettyä pesusienen palasta. Eilen innostuin testaamaan tuon vinkin, ja raportoin tulokset tuoreeltaan Qaikuun.

Mutta siis hei oikeesti: mikseivät kännykkävalmistajat pistä pakettiin kännykkäänsä varten oikeasti tuotteistettuja lisävarusteita, jotka eivät olisi niin naurettavia kuin nuo ylläkuvatut "ratkaisut"???


Mobile phone manufacturers, please use Google Translator to read the above text (in Finnish). And DO SOMETHING! Ping Nokia, Samsung, HTC etc.

Kommentit