Videoupotus - kuinka monta tuhatta sanaa?

2011-01-24T18:20:39+02:00

Otsikko on tietenkin aasinsilta sananlaskuun "Yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa".

Ainakin elävä kuva nettijutun kuvituksena... no, elävöittää juttua enemmän kuin still-kuva.

Tänään kokeilin saman tien Facebook-videon upottamista, kun Eero @Rautasilta Leppänen tweetissään moista mahdollisuutta julisti. Ja ainakin itselleni Posterous-blogahduksessa Facebookista tuotu upotus näkyy vallan mainiosti. Jos jollekulle muulle ei näy, niin Facebook-asetukseni eivät ole täysin avoimet.

Olen syyskaudella toteuttanut Tietoviikko.fi:hin pikku juttuja seminaareista ja muista tapahtumista, ja niiden kuvituksena on pääasiassa ollut videoupotus, joissain kaksikin. Vaikka seminaareja ei ääni- ja valaistusoloja ole videokuvauksia varten yleensä suunniteltu, ovat pikaisesti editoidut videot kuitenkin ainakin omasta mielestäni tuoneet juttuihin lisäarvoa ja jopa -tietoa. - Linkittäisin juttuja tänne, mutta Tivi:ssä vähänkään vanhemmmat jutut ovat vain rekisteröityneiden käyttäjien luettavissa/katsottavissa, joten linkkaan vain tuoreimman eli jutun Logican Ratkaisu11-tapahtumasta. (Rekisteröityminen tivi.fi:hin on muuten ilmaista.)

Olen muuten noissa Tivi.fi -tapahtumajuttujen videoupotuskuvissa varsinaiselle videosaitille (YouTube tai Vimeo) pistänyt tilaisuuksiin liittyvää metatietoa, joka ei noissa upotuksissa tule näkyviin.

Mutta asiaan: samaa konseptia tarjoan palveluna nyt muillekin kuin Tiville. Eli siis nettijuttuja videoupotuskuvituksella. Tekijänä kymmenien vuosien kokemuksen tekniikka- (erityisesti ict-sellaisessa) lehdissä omaava journalisti, joka harmaantuvista hapsistaan huolimatta on edelleen (lähes lapsekkaan) innostunut kaikesta uudesta:-). Kuten nyt vaikka sosiaalisesta mediasta. Mutta jota lapsekasta innokkuutta kuitenkin hieman hillitsee diplomi-insinööriys, joka pistää miettimään: miten sitä voisi käyttää hyödyksi? - Kyllä niitä nettijuttuja tietenkin voi käyttää paperilehdissäkin - jotkuthan lukevat niitä edelleenkin (minäkin, jopa kirjojakin).


Pistänpä tänne muuten ihan vain demon vuoksi upotettuna Vimeo-videon, joka on tulosta professori Yrjö Neuvon esityksestä Tekesin Ubicom-ohjelman Artemis Call 2011 -työpajassa viikko sitten. Se löytyy upotettuna myös Qaikun "seminaarikannusta".

Kommentit