Videotuotantoa yhä vakavammin (:-))

2010-10-17T17:46:25+03:00

Ihan tähän alkuun tällainen juhlallinen julkistus:

Logoanimoinnista kiitos pyppe.fi -tuotannoille ja musiikista Pinnacle Studio 14:n taustamusiikkivalikoimille.

Mutta on tässä muutama video julkaistu ihan mediassa asti ilman logoakin.

Ensimmäisellä mediassa ilmestyneellä videolla jo brassailinkin edellisessä blogauksessani. Sen jälkeen on ehtinyt ilmestyä jo muutama muukin samalla gonzo-linjalla toteutettu video eli MeeGo-kehittäjien hauskanpitoa QML-koodin parissa ja valtion it-johtaja Yrjö Bensonin eHallinto-tilannekatsausta.

Niin, ja vakavan eli langattoman mikrofonin puutteen videovarustuksestani konkreettisesti paljasti juttu, jonka videossa professori Ruichi Chen joutui mikrofonin johdon lyhyyden takia selostamaan henkilökohtaista 3D-navigointia aivan liian lähellä kameraa.

Tähän mennessä mediassa juttu-upotuksina tai juttuihin linkatuisssa videoissa kamera on ollut Sanyo Xacti HD2000 digivideokamera, Canon PowerShot S95 -digipokkari tai Nokia N900 -älykännykkä. Videoiden editointi puolestaan on ollut lähinnä kameran napin painamista ja kuvattujen videonpätkien liittämistä yhteen. Muutama pätkä on joskus leikattu sentään pois.

Ylläolevassa videossa kuitenkin mainitaan opiskelu. Se tarkoittaa monimediatuottajuuden osa-aikaista opiskelua Adultassa talvikaudella 2009-2010. (Ja meikäläisellä ei sitten ole mitään tekemistä Adultan konkurssin kanssa...)

Ja tuottajuushan ei tarkoita sitä, että kaikki tehdään itse. Pikemminkin ihan muuta.

Olenkin etsinyt Infocrea Oy:n monimediatuotantoja varten tässä vaiheessa videokuvaus- ja editointikumppaneita sekä pääkaupunkiseudulta että muiltakin ict-mielessä mielenkiintoisilta paikkakunnilta eli ainakin Tampereelta ja Oulusta.

Pääkaupunkiseudulla keskustelut ovat pisimmällä - tuotantokumppanuuden käytännön toimivuutta on testattukin Helsingissä 20.-21. syyskuuta pidetyn Finnish Internet Forumin yhteydessä. Ensimmäisenä tapahtumapäivänä kuvattiin (hieman ex tempore) omaani ammattilaisemmalla kalustolla sekä puheita että muutama haastattelu. Tapahtuma- ja kuvituskuvaa myös ihan oikeasti editoitiin videoksi:

Pääkaupunkiseudun kumppanin kanssa tiedämmekin jo nyt yhdessä pystyvämme "vaikka mihin". Ja miksemme pystyisi, sillä kumppanin CV ei mahtu tähän ainakaan ennen IPv6:tta.

Seuraavaksi sitten Tampereen ja Oulun videokumppanuuksien kehittäminen - ja onhan sitä muitakin mielenkiintoisia ict-keskittymiä kuten vaikka Jyväskylä ja Lappeenranta. Kumppanuuksien kehittäminen myös nettisivuosaajien kanssa on listalla.

Niin, ja suutarin omatkin kengät - eli tämä infocrea.fi -web - pitäisi pistää kuntoon. Etenkin "Palvelut (ja tuotteet)" -osasto.

Kommentit