Tarvitaanko Suomessa IT-diktaattoria?

2010-09-22T17:42:58+03:00

Istuin maanantaina ja tiistataina eduskunnan Pikkuparlamentissa pidetyssä Finnish Internet Forumissa ja kuvasin pikkuisella Sanyo Xacti HD2000 -digivideokamerallani gigatavutolkulla esityksiä, vaikka ne striimattiinkin online nettiin ja ovat tiettävästi tulossa jälkikäteen saitille myös tallenteina katsottavaksi. Kun tänään kuitenkin imutin Pinnaclen videoeditointisoftan kokeiltavaksi ja sillä oli tosi helppo leikata pätkiä videosta ulos, nin pistetään nyt tänne pari pikku palaa katsottavaksi.

Kokoomuksen Harri Jaskarin lisäksi "Internet ja lainsäädäntö" -paneelissa oli mukana myös toinen kansanedustaja, keskustan Kyösti Karjula. Hän jakoi seminaarin osanottajille tuntemuksiaan viime kevään karusta tietoturvaherätyksestään.

Molemmat kansanedustajat ovat muuten eduskunnan tulevaisuusvaliokunnan jäseniä, joten Internet Forumiiin osallistuminen oli heille lähestulkoon velvollisuus.

Kotimaisten ongelmien ohella Internet Forumissa puhuttiin myös nettisensuurista ja sen kiertämisestä. NSN:n Jonne Soinisen alustus innosti väitöskirjatutkija Niklas Vainion ottamana puheeksi Kiinan, mikä kirvoitti myös Jyrki Kasvin ja Yrjö Länsipuron kommentoimaan.

Itse olin kutsuvierastilaisuudessa 1990-luvun alkupuolella perustetun Suomen Internet-yhdistyksen eli nykyään myös ISOC Finlandin jäsenenä; uskon olevani SIY:n ensimmäisiä ellen ensimmäinen perustajajäsenten jälkeen mukaan tullut.

Oman videokuvailun lisäksi testailin tilaisuudessa myös Infocrea Oy:n pääkaupunkiseudun videotuotantokumppanin kanssa yhteistyön toimivuutta kuvauspuolella.  Seuraavaksi eli huomenna katsomme, miten saamme homman sujumaan sutjakoimmin editointipuolella. Uskoni yhteistyön toimivuuteen ja tuloksiin on korkealla, sen verran kovan luokan ammattilainen kumppanini on.

Kommentit