Aurankärki upposi videosarkaan

2010-09-29T12:29:49+03:00

Vietin eilen iltapäivän Mobile Mondayn 10-vuotisjuhlatapahtumien sarjaan kuuluvassa seminaarissa Aalto Design Factoryssa. Videoin tilaisuutta muistikortille Sanyo Xacti HD2000 -digivideokameralla ja myös koemielessä striimailin suoraan nettiin N900:n uudella Bambuser-clientilla.

Itse asiassa olin #mmsummit -touhuissa mukana jo maanantai-iltana Kaarle XII:ssa, mutta sieltä striimit jäivät hämärien ja hälyisten olosuhteiden vuoksi Risto Siilasmaan yrittäjien pompottamiseen ja Call Girlsien viehkoon lauluesitykseen (jonka esityksen sen koommin visuaalinen kuin audioviehkouskaan ei 3g-yhteyden yli jaksaneella clientin minimilaadulla striimatulla videolla kyllä juurikaan välity).

Kirjoittelin Mobile Mondayn Suomen tapahtumista - kansainvälinen osanottajajoukko jatkoi illalla vielä lautalle ja täksi päiväksi Tallinnaan - tänä aamuna Tietoviikossa ilmestyneen jutunkin, jossa on kuvituksena ensimmäinen ns. oikeassa mediassa julkaistu videotuotokseni:-), sillä hd- vaikka toki vain harrastelijavideokameralla kuvattu.

Lisäksi jutussa on linkki Mobile Monday- ja Forum Nokia -konkari Lauri Hirvosen pikahaastatteluun, joka on sentään kuvattu kännykällä eli N900:lla. (Ja sen huomaa äänestä; Nokian pääkonttorin edessä oli kovin tuulista eikä N900:aan saa kiinni mikrofonia tuulisuojineen.)

Lisää videosaran kyntämistä tietotekniikkapelloilla seuraa kiihtyvään tahtiin omien laitteiden ja rutiinien tuunaaamisen myötä. Ja kvanttihyppäystä laatuun on luvassa, kun yhteistyökuviot kumppaneiden kanssa saadaan niinikään viritetyksi kohdalleen.

Kommentit