MS Office 2010 selaimella

2010-04-13T22:44:00+03:00

Kävin aamupäivällä Microsoftilla Office 2010 -esittelytilaisuudessa, joka oli suunnattu ict-alaa seuraaville medioille ja toimittajille.

Kuukauden päästä markkinoille tuleva uusi toimisto-ohjelmisto tarjoaa Microsoftin mukaan "työntekijöille ja työnantajille täysin uudenlaisia tapoja rytmittää työtä aika- ja paikkariippumattomasti, lisätä työn tuottavuutta sekä välineitä luovuuden katalysointiin".

Varsin mukavia demoja Microsoftin tuottavuusratkaisuista vastaava liiketoimintajohtaja Tom Toivonen ja tuotemarkkinointipäällikkö Terhi Jaakkola tilaisuudessa pyörittelivätkin Microsoftin Skydriveltä löytyvän kalvosetin väittämiä tukemaan.

Esimerkiksi kalvoista löytyvä OneNote Mobile 2010 -esimerkki näytettiin pöydällä olevista kivennäisvesipulloista otetulla kuvalla ja niiin liitetyllä äänitiedostolla.

Google Docsin, -taulukoiden ja -esitysten ominaisuuksia Tom Toivonen usuttaa vertaamaan ilmaisesta Wndows Livestä löytyviin Microsoftin vastaaviin copy-pastella: miten ketterästi esimerkiksi taulukko siirtyy dokumenttiin ja kumman pään muotoilujen mukaan. Lienee arvattavissa, kummassa selaimella ajettavassa toimisto-ohjelmasovelluksessa asia on paremmalla mallilla.

Sen verran vakuuttavia demoilut olivat, että Office 2010 Windows Live/Web Apps -käyttöineen pitänee lähikuukausina kokeilla oikein kunnolla, vaikka syksyllä uusitussa työkoneessa onkin ollut käytössä vain Open Office.

Ja kun tämän blogauksen yksi tarkoitus oli kokeilla tämän blogin syötteiden valumista Qaikuun, niin aasinsiltana: sieltä löytyy mm. linkki Tietokone-lehden netissä julkaistuun Office 2010 betaversion evaluointijuttuun.

Oli muuten Qaikussa jengi tänä iltana innostunut leikkimään Googlen uudella piirtely-pilvisoftalla.

Kommentit