Ajatuksiani virtuaaliverkottumisesta

2010-04-18T21:37:21+03:00

Kun olen tuonne yhteystietoihin tullut kirjanneeksi muutamia käyttämiäni tai ainakin seuraamiani sosiaalisen median palveluja, niin kirjaanpa tänne muutamia ajatuksiani siitä miten niitä käytän verkostoitumiseen - tai kaveriverkon luomiseen.

Suurimmassa eli Facebookissa en yleensä itse ole aloitteellinen "tyrkyttämään" itseäni kenenkään kaveriksi. En edes silloin, jos joku muu on minulle ehdottanut/suositellut jotakuta kaveriksi. Kuitenkin mielelläni hyväksyn Facebook-kaveriksini lähes kenet tahansa, jonka tunnen jotain kautta joko privaatti- tai työelämässä.

LinkedInissä olen hivenen aktiivisempi eli joskus jopa teen itse aloitteen LI-verkottumisesta. Toisaalta LinkedIniä tulee käytetyksi ainakin tällä hetkellä vähemmän kuin muita palveluja - vaikka esimerkiksi sen ryhmissä käydäänkin jo paljonkin ja myös mielenkiintoisia keskusteluja.

Myös Twitterissä alan melko herkästi seurata mielenkiintoisia tweettauksia tekeviä @nickejä. Jos joku liittyy seuraajakseni, yleensä tsekkaan tuoreimmat tweetit ja jos tuntuvat mielenkiintoisilta, alan saman tien seurata. Enkä sitten myöhemmin enää mistään saa kimmoketta tarkistaa.

Qaiku on itselleni tällä haavaa kotoisin paikka. Linjani seuraamisen suhteen siellä on pitkälti samantyyppinen kuin Twitterissä.

Google Buzzin suhteen ei ole vielä muodostunut linjaa. Buzz on niin täynnä tweettejä ja flickrejä, että puhdas Buzz jää niiden kohinan alle...

Kommentit