Yhä avoimempaa - nyt jo median tulevaisuuskin

2010-03-08T23:37:05+02:00

Edellisessä blogauksessa oli kysymys vain avointa dataa ja datan avaamista käsittelevän jutun teosta avoimen journalismin keinoin, joka juttu siis ilmestyi viime perjantaina.

Ja maanantaina olen näköjään mukana jo (ainakin melko) avoimessa wikiprojektissa, jossa tehdään ei sen enempää eikä vähempää kuin median tulevaisuutta.

Facebook-kutsun mukaan hankkeessa kaavaillaan:

millainen on media jota kulutamme kymmenen tai kahdenkymmenen vuoden päästä? Median tulevaisuus puhuttaa – sinä median käyttäjänä ja asiantuntijana voit vaikuttaa ja valmistautua kehityspolkuihin.

Alma Media lähtee rakentamaan käsitystä median tulevaisuudesta 8.3. alkaen uudella vuorovaikutteisella wikivälineellä osoitteessa www.mediantulevaisuus.fi.

Tänään loppuiltapäivästä pidetyssä hankkeen esittely- ja avaustilaisuudessa tosin Alma Median viestintäjohtaja Rauno Heinonen tunnusti, että kun viime vuosi oli niin huono ettei siitä kannattanut tehdä toimintakertomusta, niin Almassa päätettiin että tehdäänkin tulevaisuuskertomus. Ja kun sitten todettiin, ettei sitä osata itse tehdä, niin päätettiin avata homma muiden tehtäväksi. Tai ainakin osapuilleen noin:-)

Kun sitten tuosta Alman hankkeen avaustilaisuudesta kävelin Rautatientorin ja Elielinaukion läpi Sanomatalolle Innovaatiojournalismin Seuran hallituksen avoimeen kokoukseen, niin voi todeta viikon lähteneen käyntiin varsin innovatiivisissa media- ja journalismimietteissä.

Kommentit