Mikrolla duuniin - mikroduuniin

2010-03-03T18:56:46+02:00

Peijakas kumminkin, tuli kalenterikämmi: olin merkannut vasta huomiselle aamulle "mikroduuni"-palaverin Google-kalenteriini. Kun palaveri pidettiinkin jo tänään Sitrassa.

Harmittaa, sillä aihehan on freelancer-toimittajaa varsin likeltäkin liippaava kaiken kaikkiaan. Juttuideoiden kehittely ja jutuiksi muokkaaminenhan on tyypillistä mikroduunia etenkin freelancer-moodissa toimittaessa: keikka kerrallaan.  Ja keikat ovat yleensä tosiaan jutun kokoisia eli moneen muuhun asiaan verrattuna mikroluokkaa. Ja kaiken lisäksi valtaosin mikrolla hoidettaviakin, niin kirjoittaminen kuin vaikkapa videoiden editointikin.

Harmittaa myös siksi, että tyypilliseen Qaiku-nettiyhteisössä syntyneiden tapaamisten tyyliin tämänaamuisessa mikroduunisessiossa saatiin hyvä pöhinä ja ideointipuhku päälle. Ties vaikka jatkoakin seuraisi ja jopa ihan ESR-hanketasolla.

Tänään löysin myös itselleni ihan uuteen yhteisölliseen nettipalveluun: Tekesin Torille. Oli pakko liittyä mukaan, vaikka se onkin kiinteistöt ja rakentaminen -aihealueen juttuja ja siis jonkin verran syrjään omilta seuranta-alueiltani eli tieto- ja viestintäteknologiasta ja sen soveltamisesta. (Vaikka tietenkin tieto- ja viestintäteknologiaa sovelletaan ihan kaikilla aloilla.)

Ja oli "pakko" myös heti liityttyäni hieman yrittää patistella tehostamaan pöhinää...

Kommentit