Avoimuus - hölmöyttä?

2010-03-05T10:43:45+02:00

Siellä se nyt on, Tivin avoimen journalismin keinoin kirjoitettu juttu avoimesta datasta. Verkossa ja myös tänään ilmestyvässä paperi-Tivissä.

Hieman hämmentävä on eilen illalla verkkojuttuun tullut ensimmäinen yleisökommentti: "Voiko mitään hölmömpää enää keksiä?". Hölmöä kommentoijan mielestä on siis lähinnä julkisen hallinnon verorahoilla kerättyjen datojen avoimuus, ei käsittääkseni avoin journalismi. Saa nähdä, opponoiko kukaan...

Jutun "puffaaminen" niin Twitterissä kuin Facebookissakin on näköjään myös alkanut, asialla vähintäänkin jutun tekoprosessiin osallistuneet. Kuten myös Facebookissa.

Itse ehdin tänä aamuna pikakommentoida prosessia Tivin toimittaja Jouni "@J1one" Junkkaalan avaamassa hankkeeseen osallistuneille tarkoitetussa purkusäikeessä. Vaikka tosiaan olinkin mukana vain metatasolla.

(Samasta aiheesta tuli mainituksi tällä palstalla jo 31. tammikuuta.)

Kommentit