Kyllä Facebook-statuksissa Facebookista asiaakin puhutaan

2010-02-08T15:22:16+02:00

Facebook puhuttaa, ja parhaillaan sen päivitysruljanssin aiheuttamat toimintahäiriöt. Ihan maan johtavan sanomalehden sivuilla asti: eilen Miska Rantanen kysyi Välihuomio-kolumnissa, "minne valittaa, kun ilmaispalvelu tökkii?" Ja tänään saman lehden kulttuurisivuilla uutisoidaan, että "Yhteisöpalvelu ei ole tiedon väärti". Nytpä yhdistän nämä kaksi juttua omaan Facebook-statukseeni näin:

Koska Facebookin viimeaikainen pykiminen on alkanut ärsyttää, niin eilen avauduin aiheesta ihan vain Facebook-statuksessani kertomalla huomaavani, "että Facebook on melko häröilevässä kunnossa. Vähän aikaa tällaista vielä, niin saavat pitää tunkkinsa...".

Ja parhaillaan statuksessani keskustelevat aiheesta - tai oikeammin Facebookin maksuttomuudesta ja toisaalta Facebookilla tehtävästä bisneksestä - maan tunnetuimpiin kuuluva tietotekniikkaa popularisoiva tietokirjailija ja Facebook-sovelluksilla tehtävästä bisneksestä väitöskirjaansa aineistoa hakeva tutkija. Ja siinä keskustelussa on ehditty jo mm. linkittää mielenkiintoisiin tilastoihin Facebook-sovellusten käyttäjistä.

Kyllä Facebookissa(kin) siis voi tietoa liikkua. Ja Qaikussa sitä on tarjolla hyvinkin usein, ja mitä mainioimman keveyttävän keskustelun muodossa. Twitteristä taas olen kirjanmerkkeihin poiminut jo melkoisen määrän linkkejä, vaikka Twitterin otinkin uudelleen säännölliseen seurantaan vasta muutamia viikkoja sitten.

Kommentit