Infocrea blogi

Mukava olla mukana mielenkiintoisissa someprojekteissa 2011-05-22T20:36:24+03:00

Kevätkauden aikana olen ollut mukana lähes kaikissa SomeTime2011-tapahtumaa valmistelevissa palavereissa ja 10.-11.6. Aalto Design Factoryssa Otaniemessä järjestettävässä tilaisuudessa liikkunen videokameran kanssa osana etäosallistujia tukevaa "Task Forcea".

On ollut inspiroivaa seurata, miten homma on kehittynyt täysin itseorganisoituvasti. Ilmoittautuminen ilmaiseen tapahtumaan on hyvässä vauhdissa ja näyttää siltä, että katto, 250 osanottajan maksimimi hyvinkin saattaa tulla täyteen.

Alla Task Force -aktivisti Toni Nummelan tuore SomeTime-trailer.

Näytä koko kirjoitus

Sormitietokoneen sormeilua 2011-02-13T19:11:32+02:00

Otin runsas viikko sitten pöytälaatikkoon viime lokakuussa jääneen, Amazon.de:stä ostetun WeTab 3G:n uudelleen käyttöön, kun Jouni Junkkaala MikroPC:stä kyseli josko minulla vielä on ko. laite ja voisin tehdä siitä pikku esittelyjutun.

Sain myös Applen iPadin sormeiltavakseni, mikä olikin hyvä juttua ajatellen, sillä kumpaakaan tablettia (tai Helsingin Sanomien mukaan sormitietokonetta) tai muutakaan vastaavaa en ole käyttänyt käytännössä lainkaan.

WeTab jäi nimittäin viime lokakuussa pöytälaatikkoon siksi, että ensimmäisissä käpälöinneissä olematon akunkesto ja ajoittain tunnoton kosketusnäyttö tappoivat varsin tehokkaasti muuten vaikuttavien teknisten ominaisuuksien lupaaman wau-efektin.

Näytä koko kirjoitus

Videoupotus - kuinka monta tuhatta sanaa? 2011-01-24T18:20:39+02:00

Otsikko on tietenkin aasinsilta sananlaskuun "Yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa".

Ainakin elävä kuva nettijutun kuvituksena... no, elävöittää juttua enemmän kuin still-kuva.

Tänään kokeilin saman tien Facebook-videon upottamista, kun Eero @Rautasilta Leppänen tweetissään moista mahdollisuutta julisti. Ja ainakin itselleni Posterous-blogahduksessa Facebookista tuotu upotus näkyy vallan mainiosti. Jos jollekulle muulle ei näy, niin Facebook-asetukseni eivät ole täysin avoimet.

Näytä koko kirjoitus

Karismaattinen videoblogaus 2010-11-15T13:48:57+02:00

Vai harhaanjohtava otsikko (-:

Näytä koko kirjoitus

Signaaleja softabisnekselle 2010-11-09T00:42:01+02:00

Viime viikolla kävin Paikkatietomarkkinoilla ja Symantec Technology Dayssa ja tein siis kummastakin tapahtumasta pikku jutunkin Tietoviikko.fi:hin. Niiden lisäksi ilmestyi lounaspöytäkeskustelun ja -demoilun tuloksena syntynyt juttu ohjelmistoalan startup-yritys Osumus Recommendationsin oppivasta ohjelmaoppaasta, skimm.tv -palvelusta.

Näytä koko kirjoitus

Kahden kirjan päivä tänään 2010-11-08T14:03:09+02:00

Toinen tuli postissa, kiitos @Tuija Aalto: Löydy - Brändää itsesi verkossa. Pikavilkaistuna näytti sellaiselta, että kannattaa varmaan käydä läpi. 

Toisen kirjan, Macrowikinomicsin, tilasin Amazonista katsottuani Matti Lintulahden blogin kautta Don Tapscottin esityksen Zeitgeist Europe 2010:ssä toukokuussa.

Noita paperisia kirjoja sitä tulee vain tilatuksi ja ainakin pikku hiljaa luetuksikin, vaikka olen pitkälti samaa mieltä kuin Janne Gallen-Kallela-Sirén TEDxHelsingissä viime viikolla: alfabeettisen lukutaidon merkitys vähenee ja audiovisuaalisen lukutaidon merkitys puolestaan oleellisesti kasvaa.

Näytä koko kirjoitus

Mikähän paikka tässä lajissa pettäisi 2010-10-23T00:46:40+03:00

Olen kesän ja syksyn aikana raportoinut Qaikun #voimatreeni -kanavalla kuntosali"treenin" esiinkaivamista vanhoista ja vähän uudemmistakin vaivoista, joiden takia parhaillaan on harkinnassa itselleni täysin uuden lajin eli kahvakuulaharjoittelun aloittaminen. Tai ainakin kokeilu.

Torstaina Slushista Kaapelitehtaalta lähtöä tehdessäni huomasin kuitenkin mielenkiintoiselta näyttävän kyltin: "Suomen Avoimet Aivourheilukisat 2010 kisatoimisto".

Pakko oli käydä pikaisesti vilkaisemassa. Kisakonttorin esittelijättäriltä tulin kysyneeksi, että ei kenelläään ole mitään sitä vastaan, että otan muutaman valokuvan - ja eivätkös he hakeneet paikalle Pää-Aivon eli Reidar Waseniuksen. Joka ei tosiaankaan kieltänyt kuvaamasta.

Näytä koko kirjoitus

Videotuotantoa yhä vakavammin (:-)) 2010-10-17T17:46:25+03:00

Ihan tähän alkuun tällainen juhlallinen julkistus:

Logoanimoinnista kiitos pyppe.fi -tuotannoille ja musiikista Pinnacle Studio 14:n taustamusiikkivalikoimille.

Mutta on tässä muutama video julkaistu ihan mediassa asti ilman logoakin.

Ensimmäisellä mediassa ilmestyneellä videolla jo brassailinkin edellisessä blogauksessani. Sen jälkeen on ehtinyt ilmestyä jo muutama muukin samalla gonzo-linjalla toteutettu video eli MeeGo-kehittäjien hauskanpitoa QML-koodin parissa ja valtion it-johtaja Yrjö Bensonin eHallinto-tilannekatsausta.

Näytä koko kirjoitus

Aurankärki upposi videosarkaan 2010-09-29T12:29:49+03:00

Vietin eilen iltapäivän Mobile Mondayn 10-vuotisjuhlatapahtumien sarjaan kuuluvassa seminaarissa Aalto Design Factoryssa. Videoin tilaisuutta muistikortille Sanyo Xacti HD2000 -digivideokameralla ja myös koemielessä striimailin suoraan nettiin N900:n uudella Bambuser-clientilla.

Näytä koko kirjoitus

Tarvitaanko Suomessa IT-diktaattoria? 2010-09-22T17:42:58+03:00

Istuin maanantaina ja tiistataina eduskunnan Pikkuparlamentissa pidetyssä Finnish Internet Forumissa ja kuvasin pikkuisella Sanyo Xacti HD2000 -digivideokamerallani gigatavutolkulla esityksiä, vaikka ne striimattiinkin online nettiin ja ovat tiettävästi tulossa jälkikäteen saitille myös tallenteina katsottavaksi. Kun tänään kuitenkin imutin Pinnaclen videoeditointisoftan kokeiltavaksi ja sillä oli tosi helppo leikata pätkiä videosta ulos, nin pistetään nyt tänne pari pikku palaa katsottavaksi.

Näytä koko kirjoitus

Kesä loppuu, sapatti loppuu... 2010-08-12T13:29:02+03:00

Kaikki hyvä loppuu aikanaan. Mutta onhan tässä pitkitettyä ja yhdistettyä kesä-, oma-, opiskelu- ja sapattilomaa jo pidettykin eli 15.6.2009 alkaen. Ja täytyy sanoa, että hyvää on tehnyt.

Vähitellen on nyt sitten tarkoitus aloittaa ns. tuottava ja tavoitteellinen toiminta.

Siihen avuksi/alkulaukaisuksi olen mennyt ilmoittautumaan ensimmäiseksi caseksi LinkedInin "Sosiaalisen median strategiat" -ryhmässä. Eli siellä mietitään minulle ja yritykselleni harjoitusmielessä... no, sosiaalisen median strategiaa. Ryhmän kuvaus löytyy sen perustaneen Eve Holopaisen LadyWebbin sivuilta.

Yritin kyllä peruakin caseksi ilmoittautumiseni, kun aika monet some-palvelut kuitenkin ovat minulle aika tuttuja, mutta Eve ei ottanut perumistani vastaan. Ja ainakin siinä mielessä sovin caseksi, että mitään strategiaa minulla ei ole some:ssa koskaan ollut enkä ole some-palveluita pyrkinyt ammatillisesti tai bisnesmielessä koskaan hyötykäyttämään.

Näytä koko kirjoitus

Some times in May... 2010-05-29T21:21:02+03:00

Näköjään on blogin päivittäminen päässyt unohtumaan yli kuukaudeksi. Menoa on kyllä riittänyt eli blogausaiheitakin olisi kyllä ollut.

BarCamp Helsingin jälkeen olen ehtinyt olla mukana TEDx Helsingissä; siitä sentään muutaman rivin kirjoitin Innovaatiojournalismin Seuran blogisivustolle.

Ja viikko sitten olin mukana Otaniemen Aalto Design Factoryssä pidetyssä SoMeTiMe 2010 -tapahtumassa; siitä en blogannut minnekään, vaikka keskusteluun jonkin verran osaa otinkin niin Twitterissä (jal53) kuin Qaikussakin.

Helmikuussa alkaneen Läskillä lukutaitoa Nepaliin -painonpudotusprojektini yhteenvedon kirjasin Posterousiin hetki sitten.

Näytä koko kirjoitus

Kävin BarCampHelsinki5:ssä - Twitter #bchel5 2010-04-24T18:40:50+03:00

Oli ensimmäinen BarCamp-tilaisuus, johon osallistuin, enkä etukäteen tiennyt konseptista - kai se konsepti on... - oikeastaan yhtään mitään. (No ok, Innovaatiojunassa sovellettiin melko vahvasti BarCamp-ajattelua ja -metodeja.)

Nyt tiedän jo paljon enemmän, ja mitä luultavimmatummin yritän osallistua vastaaviin tilaisuuksiin jatkossakin. Eli oli ehdottamasti positiivinen kokemus, vaikka itse olenkin taustalta tarkkaileva introvertikko. Ekstrovertille etenkin oman agendan (tai agendojen) kanssa liikkuvalle aktivistille varmasti vielä parempi tilaisuus benchmarkata omia juttujaan ja hakea niihin uusia näkemyksiä.

Eli tilaisuus on melkoisen itseorganisoituva. HelsinkiBarCamp 5:n isäntänä oli YLE ja ruokasponsoreina muutama firma, löytyvät ehkä ainakin jonkin aikaa Helsinki BarCampin nettisivuilta http://www.barcamphelsinki.fi/

Näytä koko kirjoitus

Ajatuksiani virtuaaliverkottumisesta 2010-04-18T21:37:21+03:00

Kun olen tuonne yhteystietoihin tullut kirjanneeksi muutamia käyttämiäni tai ainakin seuraamiani sosiaalisen median palveluja, niin kirjaanpa tänne muutamia ajatuksiani siitä miten niitä käytän verkostoitumiseen - tai kaveriverkon luomiseen.

Suurimmassa eli Facebookissa en yleensä itse ole aloitteellinen "tyrkyttämään" itseäni kenenkään kaveriksi. En edes silloin, jos joku muu on minulle ehdottanut/suositellut jotakuta kaveriksi. Kuitenkin mielelläni hyväksyn Facebook-kaveriksini lähes kenet tahansa, jonka tunnen jotain kautta joko privaatti- tai työelämässä.

LinkedInissä olen hivenen aktiivisempi eli joskus jopa teen itse aloitteen LI-verkottumisesta. Toisaalta LinkedIniä tulee käytetyksi ainakin tällä hetkellä vähemmän kuin muita palveluja - vaikka esimerkiksi sen ryhmissä käydäänkin jo paljonkin ja myös mielenkiintoisia keskusteluja.

Myös Twitterissä alan melko herkästi seurata mielenkiintoisia tweettauksia tekeviä @nickejä. Jos joku liittyy seuraajakseni, yleensä tsekkaan tuoreimmat tweetit ja jos tuntuvat mielenkiintoisilta, alan saman tien seurata. Enkä sitten myöhemmin enää mistään saa kimmoketta tarkistaa.

Näytä koko kirjoitus

MS Office 2010 selaimella 2010-04-13T22:44:00+03:00

Kävin aamupäivällä Microsoftilla Office 2010 -esittelytilaisuudessa, joka oli suunnattu ict-alaa seuraaville medioille ja toimittajille.

Kuukauden päästä markkinoille tuleva uusi toimisto-ohjelmisto tarjoaa Microsoftin mukaan "työntekijöille ja työnantajille täysin uudenlaisia tapoja rytmittää työtä aika- ja paikkariippumattomasti, lisätä työn tuottavuutta sekä välineitä luovuuden katalysointiin".

Varsin mukavia demoja Microsoftin tuottavuusratkaisuista vastaava liiketoimintajohtaja Tom Toivonen ja tuotemarkkinointipäällikkö Terhi Jaakkola tilaisuudessa pyörittelivätkin Microsoftin Skydriveltä löytyvän kalvosetin väittämiä tukemaan.

Esimerkiksi kalvoista löytyvä OneNote Mobile 2010 -esimerkki näytettiin pöydällä olevista kivennäisvesipulloista otetulla kuvalla ja niiin liitetyllä äänitiedostolla.

Näytä koko kirjoitus