Infocrea blogi

4 striimicasea: asiakkuusstrategiaa, somesekoilua ja -tutkimusta sekä kokonaisarkkitehtuuria 2013-04-20T14:28:33+03:00

Kuluneella ja vielä hiukan lisääkin kuluvalla viikolla 15.-21.4. striimailin neljästä tilaisuudesta neljänlaista asiaa. Alla näytteitä tai ainakin ajatuksia niistä. 

* * *

Heti maanantaina pidettiin valtiovarainministeriön Paja-auditoriossa Mariankatu 9:ssä VM:n Asiakkuusstrategia -hankkeen sidosryhmätilaisuus, jossa oli käsittelyssä jo melko pitkälle valmisteltu strategian visio- ja tavoiteluonnos.

Striimausmielessä Paja ei ole paras mahdollinen paikka: sijaitsee katutason alapuolella eikä kiinteitä yhteyksiä ole käytettävissä (vaikka tila on juuri uusittu perusteellisesti...). Olin kuitenkin käynyt testaamassa 3/4G-yhteydet pari viikkoa aikaisemmin ja vielä edellisenä perjantaina käynyt ajamassa tunnin koeajon Bisnestreffeillä.

Näytä koko kirjoitus

Muutama striimikokeilu 4G-mobiilidatayhteyksillä 2013-04-11T19:41:20+03:00

Ensimmäinen 4G-striimauskokeilu tapahtui Kauppakeskus Kampin yläkerroksen Johto Cafessa, jossa keskiviikkoaamuna 10.4. oli CxO Mentor Oy:n aamiaisseminaari aiheena ammattimainen mentorointi.

Mittasin Telewellin 4G/LTE -usb-modeemilla ja Saunalahden 4G Super -SIMmillä Speedtest.net -arvot: ping 40 ms, download 49,2 Mbps ja upload 18,1 Mbps. Samsung Galaxy S3 4G:llä ja dna:n 4G-SIMmillä vastaavat luvut olivat 30 ms, 19,8 Mbps ja 3,6 Mbps.

Koska en ollut kysynyt mitään kuvauslupia, kokeilin vain lyhyesti SGS3 4G:llä ja siinä pyörivällä Livestream-appsilla:

Näytä koko kirjoitus

Viitaten Ad Hoc -striimaisuun 2013-04-09T19:30:53+03:00

Näytä koko kirjoitus

Tapahtumajärjestäjät unohtavat virtuaalisuuden? 2013-04-06T19:36:40+03:00

Katselin Finlandia-talolla 17.-18.4. järjestettävien kongressimessujen eli "kongressi- ja kokousalan vuoden tärkeimmän tapahtuman" ohjelmaa, Enkä ainakaan ohjelmasta löytänyt viitettäkään tapahtumien jatkamiseen niin ajallisesti kuin paikallisestikin "virtualisoinnin" avulla.

Näytä koko kirjoitus

Viikon striimeissä esineiden ja kaiken internetiä 2013-03-24T10:29:15+02:00

Viikon 12 striimauksistani muodostui poikkeuksellisen mielenkiintoinen, ajattelenpa sitten pienesti ja henkilökohtaisesti ihan vain striimaustekniikan kannalta tai isomminkin vaikka journalismin, yhteis- ja ihmiskunnan kannalta.

Aloitetaanpa tiistaista, jolloin Ubiikki uutismediassa -tutkimushankkeen tutkijat esittelivät Sokos Hotel Pasilassa kaksivuotisen tutkimuksensa tuloksia työpajassa, jonka tarkoituksena oli mm. löytää "uusia keinoja innovaatioviestinnän ja -journalismin ajankohtaisiin ongelmiin". Keskustelevaan, iltapäivän mittaiseen työpajaan kutsuttiin "enintään 30 innovaatioista kiinnostunutta toimittajaa tai viestinnän ammattilaista".

Yksi ongelma näkyi heti työpajapaikalle saapuessani: voileipiä oli tarjolla huomattavasti enemmän kuin oli syöjiä. Ubiikkiteknologiat ja -yhteiskunta ja niistä kertovat jutut taitavat kuulua journalistien mielestä kategoriaan EVVK.

Näytä koko kirjoitus

(S)Low Fat Community? 2013-03-17T19:48:13+02:00

Blogauksen otsikko on perusidean pyörittelyn nimi/slogan-osaideoinnin ensimmäinen sutaisu. Mutta aloitanpa hieman kauempaa.

Olen etenkin viimeisen vuoden ajan laiminlyönyt ravinnon ja liikunnan tasapainosta huolehtimisen totaalisesti. Ja se näkyy ja tuntuu. Olenkin tässä jo jonkin aikaa kaivanut lähtökuoppia tilanteen korjaamiseksi tarvittavaa matkaa varten.

Ja tänään sunnuntaikävelyllä vaimon kanssa alkoi kypsyä ajatus jonkinlaisesta yhteisöstä tueksi ja seuraksi matkalle. Yhteisön, jonka jäsenillä olisi kunto/ravintorempan tarpeen lisäksi muitakin yhdistäviä tekijöitä. Mielellään sen verran, että mahdollisen yhteisön päätavoitteen lisäksi voidaan tavoitella jotain muutakin.

Millaisia mahdollisesti muiden kanssa yhteisiä tekijöitä itse toisin yhteisöön?

Ensin se fyysinen/biologinen puoli: olen noin kuusikymppinen selvästi alikuntoinen läski, jonka läskin alla kuitenkin on entisen kamppailu-urheilijan (judo) lihasmuistoja ja jo varsin haalistuneita muistikuvia kovastakin treenistä.

Näytä koko kirjoitus

Ei mennyt kuin Strömsössä striimaus Brysselissä 2013-03-16T10:51:17+02:00

Tuonne piti 14.3. tulla striimiä eli suoraa videota Brysselistä, mutta tuli vain 13.3. illalla yksi tallenne ja 15.3. joukko lisää tallenteita: https://new.livestream.com/ITstriimIT/Artemis-Spring-2013

Mutta antakaas kun kerron koko jutun.

Sain mailin 5.3. Artemis-ohjelman tiedotuksesta, että ehkä en ollut huomannut pari viikkoa aikaisemmin lähetettyä lehdistökutsua Brysselissä 13.-14. järjestettävän Artemis Spring Event 2013:n mediaosuuteen. No olin kyllä huomannut, mutta en ollut yrittänytkään myydä juttua suomalaisiin lehtiin aiheesta. Viimeksi kun yritin vuonna 2009, ei käynyt kaupaksi minnekään paitsi lopulta VTT:n sidosryhmälehti Impulssiin (s. 58-60) - ja siloin aiheena oli kahden EU-laajuisen jättihankkeen eli Artemisin ja ITEAn yhteistyö. Nyt "vain" vajaan miljardin euron Artemisin kevättilaisuus.

Näytä koko kirjoitus

Seminaari- ym. tilojen suunnittelijat huom! 2013-03-07T10:03:27+02:00

Infocrea eli allekirjoittanut on noin vuoden ajan kiihtyvään tahtiin toteuttanut striimauksia - siis suoria nettivideolähetyksiä - mielenkiintoisista aiheista monenlaisista paikoista. Ja samalla seurannut myös aiheeseen liittyvän teknologia- ja palvelutarjonnan kehitystä, joka omalta osaltaan mm. kertoo siitä että striimaus tulee lisääntymään... no, kiihtyvään tahtiin.

Käytän itse suuren amerikkalaisen striimauspalvelualustaa, -teknologiaa ja -palveluja tarjoavan LiveStream.comin tekniikkaa ja alustaa omien infocrea.FI ja ITstriimIT -kanavieni toteuttamisessa. LiveStream on hyvä esimerkki striimaustekniikan sujuvoittamisesta sitä varten räätälöidyillä laitteilla: homma on yhä helpompaa, mikä tekee siitä myös yhä yleisempää.

Näytä koko kirjoitus

Striimaus vapauttaa paikasta, tallennus ajasta. (Molempi parempi.) 2013-03-04T21:32:03+02:00

ITstriimIT -LiveStream-kanavan pari ensimmäistä striimiä perjantaina 1. ja maanantaina 4.3. karkeasti kaksinkertaistivat tapahtumanaikaisen seuraajamäärän. Ja kummankin tilaisuuden tallenteet saavat edelleen rauhallisen tasaiseen tahtiin uusia katsojia.

Siinä on ensimmäinen syy tilaisuuksien striimaamiseen ja striimien tallentamiseen.

Toinen syy jopa säännölliseen tilaisuuksien striimaamiseen on niiden kehittäminen. Jaa miten niin? No vaikka niin kuin Striimaus.fi -sivuston taannoisessa blogauksessa avataan. Ja neuvotaaan.

Kolmas syy voisi olla Suomen tuotteliaimpiin striimaajiin kuuluvan Mr. PersonalEU-Takapiru Kurt LInderoosin paimenkirjeessään ehdottama avoin joukkoistaminen ja "yltyvä yhteistyönilo".

Näytä koko kirjoitus

IT-standardoinnista ja IT-hankkeiden laajuuden arvioinnin/mittaamisen standardista 2013-03-02T19:54:32+02:00

Infocrean uusi Livestream-kanava ITstriimIT starttasi maaliskuun alussa sopivan arvokkaasti isolla aiheella:

Suomessa kehitetty it-järjestelmien toiminnallisen laajuuden ISO-standardina jo julkaistu mittausmenetelmä FiSMA 1.1 löytyy nyt myös suomeksi SFS-standardina. Julkistustilaisuus SFS:ssä 1.3. alkaen klo 8:45 näkyi suorana ITstriimIT-kanavalla. Ja näkyy tallenteena edelleen.

Tilaisuuden avauksessa SFS:n Elina Huttunen kiteytti muutamaan minuuttiin SFS:n IT-standardoinnin:

Näytä koko kirjoitus

Stream IT -> ITstriimIT 2013-02-20T17:46:10+02:00

Tuli sitten perustetuksi IT-aiheisten seminaari- ja muiden tapahtumien striimauksia varten ihan oma sivusto Livestream.comiin:

new.livestream.com/ITstriimIT

Jatkossa Infocrea Oy:n striimaamien selvästi IT-aiheisten tapahtumien "eventit" kertyvät sinne.

Mielellään sinne linkataan tietoa muistakin IT-aiheisista striimeistä. Tiedot voi lähettää vaikkapa sähköpostiin info@infocrea.fi

("Logo" on tässä vaiheessa aika hirveä, ihan ITse tehty. Saa lähettää tyylikkäämmänkin, kunhan sopii Livestreamin sapluunoihin. Palkkioksi saa ainakin kunniamaininnan:-)

Näytä koko kirjoitus

Mitä seuraavaksi next mediassa? 2013-02-11T20:24:59+02:00

Viime viikolla TIVITin Next Media -tutkimusohjelma järjesti vuoden 2012 tulosseminaarin Finlandia-talolla.

Seminaaripäivän lopuksi ohjelman Focus Area Director, Sanoma Entertainment Oy:n tutkimusjohtaja Eskoensio Pipatti esitti näkemyksiä siitä, mihin suuntaan media-alan tutkimustoimintaa voitaisiin reivata tulevina vuosina:

Näytä koko kirjoitus

Avointa hallintoa nettiin vaikka tekniikka pykisi 2013-01-21T15:53:44+02:00

Viime viikon lopuksi perjantai-iltapäivänä oli tarkoitus striimata suorana nettiin VM:n "Avoin hallinto NYT" -työseminaari Hotelli Arthurin juhlasalista. Ministeriavausta ja vaikka mitä tärkeää & juhlavaa (ainakin salin puitteissa - siis tuota juhlavuutta).

Etukäteen olin varmistanut, että löytyy kiinteä striimiin riittävä nettiyhteys DHCP:llä eli kaiken piti olla ok. Paikalla sitten selvisi, että kiinteä ja DHCP kyllä, mutta lisäksi pitää antaa tunnus ja salasana. No sehän ei käyttämälläni Livestream Broadcasterilla onnistu.

Hiukka kiireellä - ministeri Virkkusen avaus pian alkamassa - Arthurin konferenssitukihenkilö lähti selvittämään käsin annettavia IP-osoitteita, että voisin ne Broadcasterin minimalistisin IO-keinoin tökötellä sille. IP-osoitesetti (DNS1 ja -2, subnet mask, gateway ja varsinaisia IP-osoitteita, tiedätte kyllä) löytyikin - mutta eipä lähtenyt yhteys niilläkään toimimaan.

Näytä koko kirjoitus

Yhdistystoimintavuosi alkaa hetkyilyllä 2013-01-06T17:43:23+02:00

Hetky eli Helsingin Tietojenkäsittely-yhdistys on Tietotekniikan liiton suurin jäsenyhdistys. Jäseniä yhdistyksessä on nykyisin noin 6000. Näistä yritysjäseniä on noin 240 ja opiskelijoita noin sata.

Tulin Hetkyn jäsenkokouksessa 13.12. valituksi Hetkyn johtokuntaan, ja vuoden 2013 johtokuna pitää maanantaina 7.1. ensimmäisen kokouksensa. Mielenkiintoista nähdä sisältäpäin näinkin suuren yhdistyksen toimintaa ja toivottavasti olla sitä myös kehittämässä esimerkiksi viestintäsaralla ajatellen niin perinteistä kuin sosiaalistakin mediaa. - Ideoita ja terveisiä saa lähettää.

Näytä koko kirjoitus

Open Knowledge Finland ry 2012-12-21T22:01:44+02:00

on perustettu; alla 3-tuntisen perustamiskokouksen 2,5-minuuttinen tiivistys:

- ja olin siellä dokumentoidusti minäkin, katso vaikka vastavalitun puheenjohtaja Petri Kolan pitelemää perustajajäsenten nimilistaa:

Oli muuten hyvä päätös vuoden aktiiviselle osuudelle. Parempi kuin maya-kalentereiden lupaama maailmanloppu.


Edit 22.12.2012 klo 9:22: Perustamiskokous koko 2 tunnin 47 minuutin pituudessaan: https://www.youtube.com/watch?v=w-wWlrgCDWU

Näytä koko kirjoitus