Infocrea blogi

Ubiikkiuden tuloksia dokumentoimassa 2013-10-03T20:53:00+03:00

Tänään olin töissä Tekniikka 2013 -tapahtumassa, tallentamassa tilaustyönä videolle kahta tilaisuutta.

Iltapäivän alkupuolella (13:00-15:30) ECT Forumissa oli esillä Tekesin Ubicom-ohjelma tulosseminaari. Henkilökohtaisen pikadokumentointini siitä tein Facebookiin ja Flickriin:

Näytä koko kirjoitus

Teollinen Internet ja sosiaalinen media? 2013-10-02T14:22:44+03:00

Kävin tänä aamuna Teknologia 2013 -tapahtuman yhteydessä pidetyssä seminaarissa, jonka järjestivät Älykkäät koneet -klusteri ja sosiaalinen media teollisuudessa -verkosto. Joiden kummankin järjestäjän pelkkä nimi kuulostaa ihan mielenkiintoiselta, eikö vain?

Seminaarin otsikko oli "Digitaalinen suunnittelu ja valmistus". Ja alaotsikko, josta siis tämän blogahduksen otsikko on peräisin: "Tarjoaako teollinen Internet ja sosiaalinen media ratkaisuja tuotteen ja tuotannon kehityshaasteisiin?"

Seminaarin ohjelman pistin kännykän kalenterin ruutugräppikuvana Facebookiin ratikasta matkalla Messukeskukseen:

Näytä koko kirjoitus

Eikö julkisen hallinnon asiakaspalveluhalu kiinnosta? Katso video! 2013-10-01T16:52:38+03:00

Striimasin tänään aamupäivän ja himpan verran iltapäivääkin VM:n Pajasta Mariankadulta julkisen hallinnon asiakkuusstrategian toimeenpanon käynnistysseminaaria.

Kuulin hankehenkilöltä, että hanke ei ole kiinnostanut journalisteja lainkaan. En tullut kysyneeksi, minkä verran journalistien tai median mielenkiintoa oli pyritty herättämään. Mutta luulisi tuon kiinnostavan, jos julkishallinto paria pääkohderyhmäänsä eli kansalaisia ja yrityksiä haluaa tosissaan yrittää palveilla asiakkainaan.

Olen noita VM:n ASTA (asiakkuusstrategia, siis) -hankkeen tilaisuuksia videoinut ja striimaillut, tuoreimmillaan siis tänään, ja on syntynyt vaikutelma että ihan tosissaanhan ne ovat. Siksi avauduin Facebookissa hetki sitten tämän verran:

Näytä koko kirjoitus

Facebook-avautumisiaan voi nyt muuttaa jälkikäteen 2013-09-27T11:30:52+03:00

Näytä koko kirjoitus

VM hakee johtamisesta VAikuttavuutta ja TUloksellisuutta 2013-09-25T16:50:07+03:00

Näytä koko kirjoitus

Seuraavasta blogauksesta: 2013-09-24T18:35:04+03:00

Näytä koko kirjoitus

On kansainvälinen kirjaviikko 2013-09-22T12:46:34+03:00

Näytä koko kirjoitus

Yrittäjä, markkinointi ja verkkomarkkinointi 2013-09-20T12:10:17+03:00

Hetkyn eli Helsingin Tietojenkäsittely-yhdistyksen (Tietotekniikan liiton suurin yhdistys) Yrittäjyys-verkoston eilisessä tapahtumassa Tekniskanilla oltiin yrittäjyyden erään tärkeän perusteeman eli markkinoinnin äärellä.

Olen itse kaikkien ym. yhdistysten jäsen ja Hetkyssä sekä Yrittäjyysverkostossa tänä vuonna mukana ydintiimeissäkin. Siksikin striimasin eilisiltaisen tapahtuman ihan "pro bono" livenä nettiin. Jo samana iltana live tosin muuttui kevyesti editoiduiksi (erillisiksi klipeiksi eroteltujen esitysten alun ja lopun sekä "thumbnail-kuvan asettelu) tallenteiksi tapahtumasivulla.

Näytä koko kirjoitus

Laatutietoinen yhdistys panostaa jäsenpalvelun laatuun 2013-09-13T11:55:06+03:00

MQ-klubi on arvostetun MQ-koulutusohjelman suorittaneiden verkosto.

Monen muun verkoston tavoin sen jäsenistö on levinnyt ympäri maata, ja maailmaakin. Ja monen muun verkoston ja yhdistyksen tavoin se pitää seminaareja ja muita f2f-tilaisuuksia, jotka käytännön syistä joudutaan pitämään lähinnä yhdistyksen ns. kotipaikkakunnalla, tyypillisesti pääkaupunkiseudulla.

MQ-klubi kuitenkin päätti vapauttaa viimeviikkoista huippuseminaariaan paikan ja ajankin kahleista ja saattaa sen antia poissaolleiden jäsentensä katsottavaksi muutenkin kuin pelkkien esitys-powerpointien tai -pdf:ien muodossa.

Alunperin aikomus oli striimata eli lähettää seminaari ajantasaisena nettivideona, mutta seminaarin pitopaikan nettiyhteyksien takia tämä ei onnistunut. MQ-klubi päätti kuitenkin videoida seminaarin ja jakaa sen pienellä viiveellä jäsenten katsottavaksi.

Näytä koko kirjoitus

Syksy saa, toivottavasti minäkin - vaikka striimauskeikkoja:-) 2013-08-31T16:26:54+03:00

Olen toki videokameran takaa jo useaa mielenkiintoista tilaisuutta katsellutkin, jokunen on striimattukin.

Jo pari viikkoa sitten eli tiistaina 20.8. olin kuvaamassa Sitran Terveyspalvelut 2020 -ideointityöpajaa ravintola Sipulissa Helsingin Katajanokalla.

Tilaisuus päätettiin kalkkiviivoilla jättää striimaamatta ja katsottiin tallentamisen ja tallenteiden myöhemmän linkkaamisen sopivissa yhteyksissä riittävän. Sitra näkyykin ainakin työpajan ryhmätöiden tulosten yhteenvetovideota jo käyttäneenkin sivuillaan; tätä kirjoitettaessa näkyy Youtubeen linkattuna kuvana tällä sivulla.

Näytä koko kirjoitus

Julkisen Facebook-avauksen voi upottaa (embed) muualle: 2013-08-21T22:46:49+03:00

Näytä koko kirjoitus

Ainutlaatuista kaupunkikulttuuria ja valtava ympäristöteos asuntorakentamisen alle? 2013-08-03T20:11:41+03:00

Kyse on tietenkin Kivinokasta.

Kävimme tänään kävelemässä alueella, ensin kioskilla munkkikahveilla (minä siis) ja sitten katselemassa tämänvuotisen ympäristötaidennäyttelyn. Ja siinä kävellessä ajatukset kiteytyivät tämän blogauksen otsikoksi.

Näpsin myös valokuvia. Paremman kuvaajan ja kuvavalinnan jäljiltä allaolevan kaltainen kuvasetti voisi olla omiaan perustelemaan otsikon sen enemmittä. Mutta vaikka kuvat ja valinta eivät tuon kummempia ole, en kuitenkaan tässä perustele sen enempää.

Kannattaa käydä itse jonain kauniina kesäpäivänä kävelemässä Kivinokka kunnolla läpi. En usko, että pelkästään moisen kävelyn jälkeen pystyy kovin uskottavasti sanomaan, että juuri Kivinokan alue pitää muuttaa standardiksi tai vaikka vähän hienommaksikin asuntoalueeksi.

Kivinokka on syytä tsekata jo tänä kesänä - ja aika pian. Ja sen jälkeen käydä mm. allekirjoittamassa tämä adressi.

Näytä koko kirjoitus

Striimi kiinnostaa tallennetta enemmän 2013-07-01T21:08:49+03:00

Videostriimi - siis reaaliaikainen nettivideo - pitää katsojia hallussaan pidempään kuin tallennevideo. Näin ainakin, jos on uskominen eMarketerin raportoimaa tuoretta videojulkaisija Ooyalan tutkimusta. Videoita pc:llä katsovilla suhde on livestriimin eduksi niinkin huima kuin 40 minuuttia runsasta kolmea minuuttia vastaan.

Kannattaa lukea lisää suuren maailman trendejä yo. linkeistä. Ja todellakin miettiä seminaari- tms. -tapahtumansa livestriimausta.

(Laadukkaita mutta edullisia livestriimauspalveluja muuten löytyy mm. täältä. Sieltä löytyvillä livestriimauspalveluilla saa samaan hintaan myös tapahtuman editoidun tallennesivun mahdollistamaan ajasta vapautunutta ns. pitkää häntää.)

Näytä koko kirjoitus

Kyllä livestriimaus etäryhmätyötäkin tehostaa 2013-05-23T12:22:12+03:00

Perjantaina 17.5. Oma Yritys-Suomen asiakasraati kokoontui Helsingissä. Olen ollut ko. raadissa mukana alusta asti. Tällä kertaa ehdotin/kysyin aivan tapaamisen alla, josko tilaisuudesta livestriimattaisiin jotain yleisemmin kiinnostavaa osuutta nettiin asti ajantasaisesti ja myöhemminkin katsottavaksi. Ja sain vihreää valoa ajatukselle Yrityssuomi.fi:n verkkopäätoimittaja Merja Heinoselta. Kun tapahtumapaikan edustajan mukaan striimaukseen toimiva nettiyhteyskin olisi käytettävissä, niin otin striimirepun mukaan ja pystytin striimisetin kokoushuoneeseen ja/mutta:

Näytä koko kirjoitus

Mainos"ponnistuksia" ja -"tuloksia" 2013-04-28T16:10:08+03:00

Posti toi joskus keväällä Googlen muutaman kymmenen euron "etusetelin" Google Adwords -käyttöön ja päätin edes kokeilla, vaikka vain saadakseni tuntumaa Google Adwordsien käyttöliittymään ja käyttöön

Mietin, millä avainsanoilla googlettavat voisivat tarvita palveluja joita itse pystyn tarjoamaa ja syntyi lista "video, videokuvaus, videoeditointi, tiedotus, viestintä, tiedottaja, striimaus, streamaus".

Loin oheisen tekstimainoksen, ja määritin alueiksi Helsingin, Espoon ja Vantaan. Mainosta klikkaamalla päätyisi Infocrea Oy:n palvelukuvaussivulle.

Ajalla 5.3.-23.4. mainosta näytettiin Googlen mukaan kaikkiaan 306401 kertaa, ja sitä klikattiin 2636 kertaa. Hintaa kertyi kaikkiaan 479 euroa. Suoraa havaintoa ei itselläni ole, josko joku tilaus tai edes yhteydenotto olisi tullut juuri tämän kampanjan ansiosta.

Näytä koko kirjoitus